eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pexels.com

Van, ahol napi húszezer forintos büntetést kaphat, aki megakadályozza a parkolást a háza előtt

Tovább folytatódik a szentendrei önkormányzat küzdelme a parkolási rend betartásáért.

Szentendre április elején jelentette be, hogy mivel hétvégenként tarthatatlanná válik a helyzet a tömegével érkező és szabálytalanul parkoló turisták miatt, a város április 9-től kerékbilincset tesz a renitens sofőrök autóira.

Most viszont azokkal szemben kényszerülnek fellépni, akik a sajátjuknak tekintik és lezárják a közterületet. A néhány napja indult közterület-használatot ellenőrző akció keretében néhány utcában összesen negyven ingatlannál találtak szabálytalanságot, ezért kemény fellépésre szánta el magát a város vezetése – írta a Budapest Környéke írása alapján a Portfolio.

Sokan féltik a gondozott gyepet, és olyanok is akadnak, akiket egyszerűen idegesít, ha a házuk előtti közterületen parkolnak, azonban az önkényes területfoglalás nem csak szabálytalan, de veszélyes is: az ingatlanok előtti kőtömbök, néhol szikla méretű kövek kihelyezése a forgalom és a parkolás akadályozása mellett balesetekhez is vezethet, főképp havas, síkos időben.

Elsősorban a mentők, tűzoltók, hókotrók számára szükséges biztosítani a házak akadálymentes megközelítését, vagyis a közlekedő gépjárművek félreállásának, félrehúzódásának lehetőségét – olvasható Szentendre hivatalos honlapján. Megjegyzik azt is, hogy ha összetörik egy autó egy ilyen kőtömb miatt, akkor a ház tulajdonosa lesz a felelős, neki kell fizetnie a kártérítést.

Az önkormányzat először felszólítást küld a tulajdonosoknak és legalább 20 ezer forintra bírságolhatják meg minden egyes nap után, amely alatt bizonyítható az engedély nélküli közterület-használat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×