eur:
392.54
usd:
367.36
bux:
66193.76
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (elöl, j) és Habsburg-Lotharingiai Károly főherceg, a világkiállítás fővédnöke (elöl, b) az Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Szent Hubertus-mise és totem avatás - megnyílt a vadászati kiállítás

A háromhetes programsorozaton 100 országból legalább egymillió látogatóra számítanak a szervezők.

A vadászok védőszentjére emlékező Szent Hubertus-misével vette kezdetét a húsznapos "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás szombaton Budapesten a Hungexpón, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelenlétében.

A mise után felavatták a szarvasagancsokból készült, bőgő szarvasbikát ábrázoló Totem szobrot, amely a kiállítás központi helyszínén, a bejáratnál fogadja a látogatókat.

A hétvége kiemelt rendezvényeként kutyás és lovasprogramokat, solymász- és íjászbemutatót, vadászkürt-bajnokságot tartanak, délutánonként pedig koncerteket szerveznek.

A hétvégén a főváros mellett lesznek programok Keszthelyen, Hatvanban, Gödöllőn és Vásárosnaményban is.

Több mint 1900 trófeát állítanak ki a Trófeacsarnokban

Több mint 1900, magyar vadászok által jegyzett trófeát állítanak ki az "Egy a természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás Trófeacsarnokában - mondta Bors Richárd, a kiállítás szakmai igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakmai igazgató a rendezvény üzeneteként azt fogalmazta meg: "nemcsak a vadász, hanem az ember is egy a természettel".

Itt most az a célunk, hogy megmutassuk a vadászat szemszögén keresztül a fenntartható vadgazdálkodást és vadászatot a laikusok számára - fogalmazott Bors Richárd.

Közlése szerint a hazai állatfajok mellett egzotikus vadászatokból származó trófeákkal is találkozhatnak a látogatók.

Elmondta azt is, a kiállítás másik hét csarnokában is nagyon sok látnivaló van: kialakítottak például egy egymillió literes akváriumot, amelyben egy ritkán látható óriás méretű viza is úszkál; bemutatkoznak a hagyományos vadászati technikák, és minden hétvégén lovasbemutatót tartanak a Kincsem parkban.

Hangsúlyt kap a gasztronómia is a rendezvényen, megkóstolhatók különböző hal- és vadételek - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×