INFORÁDIÓ
2022. július 1. péntek
Annamária, Tihamér

fürjes balázs

tervezés

kelenföld

buszpályaudvar

p+r

parkoló

Aláírták a szerződést, kezdődhet a kelenföldi új buszterminál és P+R-parkoló tervezése

Aláírták a szerződést, kezdődhet a kelenföldi új buszterminál és P+R-parkoló tervezése

Infostart

Átszervezik a kelenföldi csomópontot, számos busz végállomása az őrmezei oldalra költözik.

A jövőben egy közös helyről, a vasútállomás őrmezei oldaláról indulhatnak majd a BKK és a Volánbusz járatai – írta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebookon. Bejelentette: lezárult a közbeszerzés, amelynek eredményeképpen a Közti Zrt. és a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft. konzorciuma készítheti a buszterminál terveit.

A Volánbuszok végállomása az Etele térről az őrmezei oldalra költözik, egy, a BKK járataival közös, fedett, modern busztermináltba. Lesz az ígéretek szerint mosdóval és több, ma még hiányzó szolgáltatás. Ezzel az Etele téren jelentős terület szabadul fel, ahol akár plusz zöldfelületet lehet kialakítani. Az új végállomásra az elővárosi járatok gyorsabban, rövidebb úton, és az autópálya bevezető szakaszának buszsávján juthatnak el, nem kell majd az Egér út felé kerülniük.

A kelenföldi P+R-parkoló kapacitását is bővítik, az őrmezei oldalon legalább 1500 férőhelyes lesz, miután épül itt egy többszintes P+R-parkolóház. A bicikliseknek új kerékpártárolók, továbbá taxidrosztok, valamint K+R-parkolók is lesznek (kiss and ride – ahol csak addig állhatnak meg az autók, amíg az utasok kiszállnak).

A kelenföldi csomópont fejlesztése Fürjes Balázs szerint egy dugócsökkentő beruházás, amely egyaránt szolgálja az agglomerációban élőket és a budapestieket, az autósokat és a tömegközlekedőket.

Nyitókép: Facebook/Fürjes Balázs
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Schlecht Csaba

A Simicska Lajoshoz kötődő korábbi gazdasági cégbirodalom fontos emberét, országos sajtóorgánumok...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018