INFORÁDIÓ
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta

rakpart

pesti alsó rakpart

víztisztítás

bkk

Építési terület az Országház és a Margit híd közötti pesti alsó rakparton 2021. augusztus 18-án. Három fázisban újul meg a pesti alsó rakpart: az elsőben a Margit híd és a Kossuth tér közötti rész. A második szakaszban Budapest egyik legveszélyesebb főnyomócsövének rekonstrukcióját végzik el, míg a harmadikban valósul meg a RAK-PARK projekt, amelyet a kormánnyal közösen valósít meg a főváros.

Elárulta a BKK, hogy miről szól a "túrás" a pesti rakparton

Infostart / MTI

A Margit híd és a Parlament közötti szakaszon eddig nem volt csapadékvíz-elvezető csatorna.

Új szűrőrendszer segítségével megtisztított csapadékvíz folyik majd a Dunába a Margit híd és a Parlament közötti szakaszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A Margit híd és a Parlament közötti szakaszon eddig nem volt csapadékvíz-elvezető csatorna, ami azt jelentette, hogy a lehulló csapadék által lemosott szennyeződések az útburkolatról egyenesen a folyóba ömlöttek. Ezentúl egy új, hordalékfogóval és olajszűrővel ellátott berendezés teszi lehetővé, hogy a felszíni vizek megtisztítva kerüljenek a Dunába - írták.

A csapadék a felszínről víznyelő aknákon át folyik majd le az úttest alatti, mintegy 600 méter hosszan húzódó csatornába; a rendszer tisztítókapacitása akár 150 liter is lehet egyetlen másodperc alatt - közölték.

Kitértek arra is, hogy a pesti alsó rakpart felújítása ütemezetten halad, a munkával tervezetten decemberre készülnek el. Ezen a héten a Markó utcai támfal burkolása is elkezdődik. Az id. Antall József rakpart Parlament és Margit híd közötti szakaszának átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja. A projektnek köszönhetően megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, mindemellett zöldebbé válik a partszakasz, és a frissített terveknek köszönhetően 35 talajkapcsolatos fát is ültetnek - áll a BKK közleményében.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós rendet vág

Kell-e méretni az emlékeztető vakcina előtt? Mire lehet következtetni az értékekből, ha méret...
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018