INFORÁDIÓ
2021. december 5. vasárnap
Vilma

nemzeti konzultáció

posta

vélemény

kormányzat

Postás a nemzeti konzultációs ívet tartalmazó levelet dobja be a postaládába egy V. kerületi házban 2021. július 2-án. Ezen a napon Budapesten már meg is kezdték a küldemények kézbesítését; a mintegy 8 millió levelet július végéig viszik ki a háztartásokba.

Már kézbesítik a nemzeti konzultációs íveket

Infostart

Az elkövetkező napokban, hetekben érkeznek meg a háztartásokba. Később lesz lehetőség online kitöltésre - közölte a kormányszóvivő a közmédiával pénteken. Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy Budapesten már meg is kezdték a küldemények kézbesítését.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: a mostani lesz a 11. nemzeti konzultáció. Azért van rá szükség, hogy a kormány - az emberek véleményét megismerve -, "egyetértési pontok" alapján dönthessen majd egyebek mellett gazdasági, biztonsági és a családokat érintő fontos kérdésekben.

A kormányszóvivő szerint a konzultáció segítségével "tudjuk majd saját kezünkbe venni a sorsunkat" és azt figyelembe véve lehet a magyar érdekek alapján cselekedni.

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt bő egy évtizedben sok válság alakította az életet Magyarországon is: ilyen volt a pénzügyi-gazdasági válság, "a máig velünk élő" migrációs válság, valamint a koronavírus-járvány, amelynek harmadik hullámát sikerült letörni az oltásokkal.

Ezekből a válságokból arra lehet következtetni - tette hozzá -, hogy a következő évek, évtizedek nem lesznek már ugyanolyanok, mint a korábbiak, nem lehet már visszaállni a régi kerékvágásba. Ezért fontosnak nevezte, hogy gazdaságilag ütőképessé lehessen tenni Magyarországot, ezen belül megerősíteni a családokat, a sérülékenyebb társadalmi csoportokat, a nyugdíjasokat.

Szentkirályi Alexandra elmondta: a mostani nemzeti konzultáción augusztus 25-éig várják mindenki véleményét.

A kormány csütörtökön, a Facebook-oldalán tette közzé a legújabb nemzeti konzultáció 14 kérdését. A kérdések érintik a minimálbér szintjét, a családtámogatásokat, a migrációt, a hitelmoratóriumot és az adókat is.

Nyitókép: /Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018