eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jégvitorlások a befagyott Velencei-tó jegén 2017. január 7-én. Az Agárdi Popstrandon, kijelölt pályán biztonságos, 11 centiméter vastag jégen lehet korcsolyázni.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Elkerített szabadstrand a Velencei-tónál - drasztikus következmény lett

Kenyértörésre került a sor a strandüzemeltető és a településvezetés között. Hosszú konfliktus árnyéka vált nyilvánvalóvá.

Szerződést bontott a velencei önkormányzat a Korzó szabadstrandot elkerítő céggel - írja a 24.hu az önkormányzat Facebook-közlésére támaszkodva.

Az üzemeltetéssel megbízott GOMI Kft. a közlés szerint a területet nem gondozta rendesen, nem tartotta karban a zöldterületeket, és engedély nélküli ideiglenes épületek kerültek a Korzóra.

Az önkormányzat hosszan sorolja az üzemeltetővel kapcsolatos problémákat, a felsorolás végén pedig ott a közlés a szerződésbontásról.

A cégnek korábban már többször is volt konfliktusa a Gerhard Ákos vezette településvezetéssel. Tavaly nyáron például kérés nélkül épült óriáskerék a tópartra, amit végül elköltöztettek, idén márciusban pedig kerítést húztak a strand köré, pedig ezt a helyhatóság kifejezetten tiltotta, ez is ledől most. (Hasonló kerítésdöntésre a Balatonnál is sor került nemrégiben.)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×