eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ápolók a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Drámai képek érkeztek a magyar kórházakból

Megfeszített munkát végeznek az orvosk és az ápolók, és néha látható egy mosoly is.

A szombat reggeli adatok szerint kórházban 11 383 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1437-en vannak lélegeztetőgépen.

Az MTI fotósai, Balogh Zoltán és Balázs Attila az elmúlt napokban Fehérgyarmaton és Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház intenzív osztályán, továbbá a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán örökítették meg a heroikus küzdelmet, az egészségügyben dolgozók mindennapjait, a betegek drámáját és néha örömét, ahogy egy nagymama láthatja fényképen unokáit.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma olyan terhelést jelent az egészségügyben, amilyennel az ott dolgozók korábban nem találkoztak; az Országos Kórházi Főigazgatóság a szakmai szervezetekkel közösen mondott köszönetet a vírus elleni védekezésben résztvevőknek - mondta a szervezet főigazgató-helyettese. Takács Péter az M1-en hangsúlyozta, hogy az egészségügyben dolgozók fizikai és lelki terhelése is sokkal nagyobb, mint bármikor az első két hullám idején. Változott ugyanakkor az egészségügy megbecsültsége, az elmúlt egy év ráirányította a figyelmet az egészségügyi dolgozók munkájára, arra, hogy a legnagyobb bajban is számítani lehet rájuk.

Hozzátette: a korlátozások eredményeként kicsit enyhült a terhelés a legsúlyosabb állapotú betegeket kezelő kórházakban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×