eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőfelszerelést viselő orvosok a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ennyi koronavírusos egészségügyi dolgozó van jelenleg

A munkája miatt legveszélyeztetettebb réteg egészségügyi állapotára kérdezett rá az InfoRádió az operatív törzs tájékoztatóján.

Az egészségügy extrém terheltsége miatt különösen fontossá vált az a kérdés, hogy mennyire bírják a terhelést a dolgozók. Mint ismert, a létszám szűkös, önkénteseket is toboroznak segítségképp. A rendelkezésre állásuk másik aspektusa, hogy megfertőződnek-e a vírussal. Mint ismert, náluk a nagy oltási kampány már régebben lezárult (az egészségügyi dolgozókat oltották be tömegesen legelőször Magyarországon) és mivel voltak, akik az első körben nem jelentkeztek, fokozatosan oltják az azóta "ébredőket" is.

Korábban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora kifejtette: az egészségügy most a korábbi járványhullámokhoz képest 20-25 százalékkal jobban terhelhető az oltókampány nyomán. Náluk a kollégák közötti megbetegedések aránya drasztikusan csökkent az átoltottság hatására, akkor (március 10-én) 4 ezrelék volt.

Az InfoRádió arra volt kíváncsi, hogy mindezek fényében mennyi koronavírus-fertőzött van most összesen az egészségügyi dolgozók körében.

Az operatív törzs tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolt is a kérdésre: a tavaly tavaszi járványkezdet óta az összes igazolt fertőzött 1,4 százaléka volt egészségügyis.

Jelenleg 285 aktív pozitív fertőzöttet tartanak nyilván.

Az egészségügyi dolgozóknál már lezajlott oltási program sokat segített a helyzeten az országos tisztifőorvos elmondása szerint.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×