eur:
394.34
usd:
369.64
bux:
65189.79
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

A kutyások sem dőlhetnek hátra az előttünk álló fagyos héten

Nagy kihívás lesz az utak takarítása a közelgő hideg idő miatt. Az InfoRádió összeállításából az is kiderül, hogy lesz-e elegendő gáz a fűtésre, és hogy miként kell gondoskodni a háziállatokról a következő bő egy fagyos hétben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 850 munkagéppel, 130 hómaróval és 3300 emberrel készül az utak takarítására, tájékoztatta az InfoRádiót Pécsi Norbert, a társaság kommunikációs osztályvezetője. Valamennyi munkagépük, és valamennyi munkatársuk, aki a térüzemeltetésben dolgozik, a következő napokban 12 órás műszakban fog majd teljesíteni hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkálatokat.

A 12. kerületi önkormányzat közben lezárta a Normafát, mert a jég miatt leszakadó ágak balesetveszélyessé tették a kirándulóhelyet. Az Erzsébet-kilátóhoz vezető útra pedig rádőlt egy fa.

A nagy hideg nemcsak a növényeket, hanem az állatokat is veszélyezteti,

hívta föl a figyelmet az InfoRádióban Seres Zoltán, az Orfeusz Állatvédő Egyesület elnöke, kiemelve, hogy a láncon való kutyatartás mindenképp kerüljék el az állattartók. Nagyon sokszor előfordul, hogy nincsen megfelelő kutyaház, rendszeresen cserélt ivóvíz, ami akár néhány perc alatt is befagyhat. Ezért azt naponta többször is cserélni kell langyos vízzel. Továbbá próbáljuk meg a külső kennelben tartott házi kedvenceket napjában többször is ellátni energiában gazdagabb tápanyaggal – tanácsolta a szakember. A sétáltatással kapcsolatban megjegyezte: a felsózott utak kerülendőek, miután az komoly marási sérüléseket okozhat az állatok mancsán. Lehetőség szerint valamilyen kutyatopánnal, illetve ruhával védjük a lakásban tartott házi kedvenceket,

a rendszeresen fürdetett állatok szőréről ugyanis hiányzik az a zsíros (faggyú) védőréteg, ami például a hideg széltő megóvná őket.

Az udvaron tartott kutyáknak pedig biztosítsunk fűtött kutyaházat, engedjük be őket a gárázsba, vagy egy olyan helyiségbe, ahol a nagy hideg nem éri őket intenzíven – tette hozzá.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleményben tudatta, hogy a földgázellátás zavartalan. Télen a napi átlagos fogyasztás 50 millió köbméter, a tárolókban 4 milliárd 170 millió köbméter gáz van, ami 65,9 százalékos töltöttséget jelent.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×