eur:
390.6
usd:
364.29
bux:
68367.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Mirkóczki Ádám, a Jobbik vezérszónoka felszólal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2017. évi egységes költségvetésének végrehajtásáról szóló általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 18-án.
Nyitókép: MTI / Soós Lajos

Ketten is kiléptek az egri polgármester mögött álló frakcióból

Mirkóczki Ádám döntéseivel nem értett egyet egy LMP-s és egy momentumos politikus.

Kilép az Egységben a Városért Egyesület frakciójából Keresztes Zoltán, Eger momentumos önkormányzati képviselője. Jelezte, hogy konstruktív ellenzéki szerepben folytatja a munkát.

Döntése okának a polgármester, a Jobbikból júniusban távozó Mirkóczki Ádám vezetési stílusát és az ennek következtében meghozott kétséges színvonalú döntéseit jelölte meg. Példaként említette, hogy a polgármester az Egységben a Városért Egyesület frakciójának kihagyásával, egyeztetések nélkül nevezett ki embereket a városházán, valamint az önkormányzati cégeknél és intézményeknél – írja a 24.hu.

Szintén kilép a frakcióból az LMP-s Komlósi Csaba, a frakció korábbi vezetője, aki hatalmas csalódásnak nevezte az elmúlt egy év történéseit a városházán – olvasható az Egerhírek oldalon.

Az Egységben a Városért Egyesület frakciója reagált a két politikus döntésére, és mint írják, teljesen értetlenül állnak Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán indoklás nélküli kilépése előtt.

„A képviselők által, a sajtótájékoztatón elmondott kritikákat még a nyáron átbeszéltük és egy éppen Komlósi Csaba által megszövegezett frakciószabályzattal rendezte a képviselőcsoport. Augusztus óta minden közgyűlési döntésünk a frakció előzetesen megvitatott és elfogadott álláspontját tükrözte, ennek ellenére a két képviselő több alkalommal a frakciótöbbség döntésével ellentétesen szavazott a közgyűléseken. A Komlósi Csaba és Keresztes Zoltán által elmondott vádak nem igazak és teljesen alaptalanok” – közölték.

Az Egységben a Városért Egyesületnek így hét képviselője marad a frakcióban, amivel továbbra is a legnagyobb csoport marad, ám a Fidesz-KDNP hatfős frakciója mellett a Mi Hazánknak és az Egri Városvédők Egyesületének is van egy-egy politikusa, vagyis akár le is szavazhatják a polgármester mögött álló frakciót.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×