eur:
393.63
usd:
368.48
bux:
65924.59
2024. április 24. szerda György
Első osztályos tanulók a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc általános iskola tanévnyitó ünnepségén 2020. szeptember 1-jén.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Osztálykirándulás: lehetséges, de megfontolandó

Csak belföldi kirándulást szervezhetnek az iskolák, de nagyon óvatosak az oktatási intézmények.

Szigorú óvintézkedések mellett zajlik az oktatás a köznevelési intézményekben, az őszi úszásoktatást központilag felfüggesztették, de a tanórákon kívüli foglalkozások, tanulmányi célú és szabadidős programok egy része megtartható.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: mindenki nagyon óvatos, ettől függetlenül nem vonatkozik központi tilalom az iskolán kívüli programokra.

Színházlátogatás, belföldi kirándulás lehet, de egyértelműen erősen csökkent ezek száma a járványhelyzet miatt.

Horváth Péter elmondta azt is, hogy a 9. és 11. évfolyamosok külföldi nyelvtanulási programja – amelyet tavasszal egy évvel elhalasztott a kormány – szinte biztos, hogy ebben a tanévben is elmarad, a fogadó országok is nagyon óvatosak a jelenlegi helyzetben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott központi járványügyi protokoll úgy szól, hogy az osztály- és tanulmányi kirándulások belföldi megvalósítása lehetséges, de megfontolandó. A külföldre tervezett utak kapcsán azt kéri a szaktárca, hogy azokat belföldi úti céllal tervezzék át. A külföldre utazást kormányrendelet tiltja, és bár a jogszabály kivételként említi a hallgatói vagy tanulói jogviszony alapján fennálló tanulmányi és vizsgakötelezettség teljesítését, a szabadidős célú programok ebbe nem tartoznak bele.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a jelenleginél szigorúbb, egyértelmű központi iránymutatásra lenne szükség. Problémásnak nevezte, hogy az intézkedési terv csak javaslatokat, illetve ajánlást tesz ahelyett, hogy pontos utasításokat tartalmazna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×