INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

koronavírus

osztálykirándulás

emmi

protokoll

horváth péter

szabó zsuzsanna

Első osztályos tanulók a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc általános iskola tanévnyitó ünnepségén 2020. szeptember 1-jén.

Osztálykirándulás: lehetséges, de megfontolandó

Infostart

Csak belföldi kirándulást szervezhetnek az iskolák, de nagyon óvatosak az oktatási intézmények.

Szigorú óvintézkedések mellett zajlik az oktatás a köznevelési intézményekben, az őszi úszásoktatást központilag felfüggesztették, de a tanórákon kívüli foglalkozások, tanulmányi célú és szabadidős programok egy része megtartható.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagóguskar elnöke a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: mindenki nagyon óvatos, ettől függetlenül nem vonatkozik központi tilalom az iskolán kívüli programokra.

Színházlátogatás, belföldi kirándulás lehet, de egyértelműen erősen csökkent ezek száma a járványhelyzet miatt.

Horváth Péter elmondta azt is, hogy a 9. és 11. évfolyamosok külföldi nyelvtanulási programja – amelyet tavasszal egy évvel elhalasztott a kormány – szinte biztos, hogy ebben a tanévben is elmarad, a fogadó országok is nagyon óvatosak a jelenlegi helyzetben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott központi járványügyi protokoll úgy szól, hogy az osztály- és tanulmányi kirándulások belföldi megvalósítása lehetséges, de megfontolandó. A külföldre tervezett utak kapcsán azt kéri a szaktárca, hogy azokat belföldi úti céllal tervezzék át. A külföldre utazást kormányrendelet tiltja, és bár a jogszabály kivételként említi a hallgatói vagy tanulói jogviszony alapján fennálló tanulmányi és vizsgakötelezettség teljesítését, a szabadidős célú programok ebbe nem tartoznak bele.

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint a jelenleginél szigorúbb, egyértelmű központi iránymutatásra lenne szükség. Problémásnak nevezte, hogy az intézkedési terv csak javaslatokat, illetve ajánlást tesz ahelyett, hogy pontos utasításokat tartalmazna.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

201019 BEL1 1240 Iskolai kirándulások - Horváth DZST
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018