eur:
394.46
usd:
370.46
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Kétfarkú Kutya Párt

A Kétfarkú Kutya Párt külön listával és egyéni jelöltekkel készül 2022-re

A Kutyapárt nem szeretne részt venni az ellenzéki közös listában.

Annyit viszont megtesznek, hogy minimális és olyan helyen indítanak egyéni jelölteket, ahol az ellenzéknek nagy esélye van rá, hogy az MKKP külön indulása ellenére is nyerjen - derült ki az ATV testvérmédiumának, a Spirit FM-nek az egyik műsorából. Ilyen lehet egynémely budapesti belső kerület. A pártelnök nagyjából 30 egyéni jelölt állítását ígérte.

Kovács Gergő, a párt elnöke azt mondta, "Az álláspontunk nem változott, akkor tudunk beszállni az összefogásba, ha mindenki más kiszáll."

Kiderült még, hogy hivatalosan nem hívták meg az ellenzéki összefogásba a Kétfarkú Kutyapártot, de a Momentum és az LMP megkérdezte őket szóban.

Ha 2022-es választáson két listát állítana az ellenzék, és az egyiken csak az LMP és a Momentum lenne, akkor elgondolkodnának a kétfarkúak, hogy csatlakozzanak-e a listához. Kovács Gergely arról is beszélt, hogy még senki nem bizonyította be nekik, hogy a szavazóik az ellenzéki összefogásra is leadnák a voksukat.

A Kutyapárt miniszterelnök-jelöltje 2018-ban Kovács Gergely kutyája volt, a társelnök elmondása szerint vele még folynak a tárgyalások arról, hogy hány csontért vállalja az indulást. Remélik, hogy meg tudják győzni, de azért párton belül még egyeztetnek erről.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×