eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fontos útszakasz készült el

Átadták a leendő M76-os gyorsforgalmi út zalaegerszegi bevezetőjét.

Több mint 3,7 milliárd forintos beruházással két és fél év alatt készült el a 76-os főút kétszer kétsávos zalaegerszegi bevezető szakasza, a készülő M76-os autópálya majdani csatlakozásaként.

Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a másfél kilométer hosszú úton a korábbi négy helyett egy szintbeli kereszteződés maradt, ugyanakkor az út alatt gyalogos átjáró, valamint földút és vadátjáró is készült. A kétszer kétsávossá bővített főúttal párhuzamosan egy kilométeres szervizutat is építettek, illetve csaknem fél kilométer hosszan cölöptámfal készült az erdős terület megóvása érdekében.

A szakember hozzátette: várhatóan októberben adják át az M76-os gyorsforgalmi út M7-es autópálya és Balatonszentgyörgy közötti 5,6 kilométeres szakaszát. A tervek szerint 2022-ben fejezik be a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti 3 kilométeres új nyomvonalat, ezen a rövid szakaszon azonban összesen 11 hidat kell megépíteni.

A Zalaegerszeg és Fenékpuszta közötti 44 kilométeres pályaszakasznak már zajlik az engedélyeztetési eljárása, októberre várják az építési engedélyeket, így a szintén készülő kiviteli tervekkel várhatóan jövő tavasszal írhatják ki a kivitelezői közbeszerzési pályázatokat - fejtette ki Pántya József.

Vigh László országgyűlési képviselő (Fidesz), miniszteri biztos arra tért ki, hogy a ZalaZone Járműipari Tesztpályához kapcsolódva a majdani M76-os autópálya különlegessége lesz az a 11 kilométeres nyomvonal, amelyen ugyancsak tesztelhetik a járműveket.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a zalai megyeszékhely gazdaságfejlesztési programjához elengedhetetlen a bekötés az ország gyorsforgalmiút-hálózatába, ami a Modern Városok Programnak is a legfontosabb eleme. A város a sármelléki repülőtérrel és az M7-es autópályával összekötő M76-oson kívül azt is tervezi, hogy Körmendet és az osztrák határt is sztrádán lehessen elérni.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×