eur:
393.12
usd:
367.06
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Egyszülős és nagycsaládokat nyaraltat ingyen a Mészáros Csoport

A 200 millió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően mintegy 3200 nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsaládos nyaralhat július közepétől szeptember közepéig a Mészáros Csoport jóvoltából.

A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels szállodáiban és a Balatontourist kempingjeiben üdülhetnek Zalakaroson, Gyulán és a Balaton partján. A programot a Nagycsaládosok Országos Egyesület és az Egyszülős Központ koordinálja.

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy az akció most vasárnaptól szeptember közepéig tart, számításaik szerint 600-650 család nyaralását segítik ezzel öt-hétnapos turnusokban, félpanziós ellátásban. Annak érdekében, hogy sikeresen bonyolíthassák le a programot, együttműködési megállapodást kötöttek a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és az Egyszülős Központtal. Úgy gondolják, hogy ez a két civil szervezet garanciát jelent arra, hogy valóban azoknak tudnak segíteni, akik valamilyen okból erre rászorulnak, talán éppen a koronavírus-járvány miatt kerültek nehéz helyzetbe.

A Mészáros Csoport karitatív tevékenységének középpontjában a gyermekek állnak,

az eddigi adományozások, jótékonysági akciók is erre utalnak. A mostani felajánlás abban különbözik a többitől, hogy célja az élmény adása, hiszen kevés nagyobb öröm van annál, mint amikor valaki a szeretteivel tölthet el feledhetetlen napokat. Talán ezzel sikerül kicsit feledtetni a hétköznapok gondjait - mondta Tóth Krisztina. Az akció azért tart szeptember közepéig, mert a kempingek, hotelek foglalási adatai alapján úgy tűnik, hogy a kisgyermekes családok körében ez az időszak nagyon népszerű.

A magyar gyermekek csaknem negyede nagycsaládban nő fel - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, aki szerint az elmúlt években egyre pozitívabb a nagycsaládosok megítélése Magyarországon.

Kardosné Gyurkó Katalin arról is beszélt, hogy a nagycsaládok krízishelyzetekben sokkal sérülékenyebbek, ezt a járvány még hangsúlyosabban megmutatta. Könnyen felborul az egyensúly, ha a családfenntartó elveszíti a munkahelyét. Ráadásul a járvány alatt még nagyobb teher nehezedett az anyákra, akiknek a háztartási munkák mellett a gyermekek otthoni tanulását is felügyelniük kellett. Egy egy ilyen lehetőség, amikor kicsit kiengedhetnek, nem kell például a nyaralás hete alatt a főzésről gondoskodniuk, nagy könnyebbséget jelenthet.

A NOE elsőként azon tagcsaládjainak ajánlja fel az üdülési lehetőséget, akik a koronavírus-járvány alatt jelezték nekik, hogy segítségre szorulnak.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója is azt hangsúlyozta, hogy soha jobbkor nem jöhetett volna egy ilyen felajánlás, hiszen az egyszülős családok nagyon kemény időszakon vannak túl, anyagilag és pszichésen is megviselte őket a veszélyhelyzet okozta bezártság. Most több száz egyszülős családnak van lehetősége kikapcsolódni, köztük olyanoknak is, akik egyébként egyáltalán nem mennének nyaralni. Nagy Anna emlékeztetett arra, hogy 300 ezer olyan család van Magyarországon, ahol vagy az anya vagy az apa neveli egyedül a gyermekeket. Több százezer olyan emberről beszélünk, akinek a két és fél hónap nyári iskolai szünetet nagyon nehéz egyedül megoldania, ráadásul most a járvány miatt sokaknak kellett a veszélyhelyzet idején szabadságra menniük, így sokkal kevesebb szabadságuk maradt nyárra - hangsúlyozta Nagy Anna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×