eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kézműves foglalkozás Zánkán, a családi Erzsébet-táborok záró hétvégéjén 2019. augusztus 24.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Rendhagyó lépés a Klebelsberg Központtól

Javában zajlik a nyári táborok szervezése az iskolákban, a Klebelsberg Központ tanító és tanárképzős hallgatók bevonásával tehermentesítené a pedagógusokat a nyári szabadságolási időszakban.

Együttműködik a Klebelsberg Központ a tanár- és tanítóképző intézményekkel, hogy a pedagógushallgatókat is be tudják vonni a diákok nyári táboroztatásába, ezzel is tehermentesítve a pedagógusokat - írta a Magyar Nemzet. Hajnal Gabriella, a központ elnöke szerint mivel idén rendhagyóan végződött a tanév, akár már június 20-tól a legtöbb intézményben - ha sikerül addig befejezni a feladatokat, mint az adminisztráció és táborszervezés - szabadságra mehetnek a pedagógusok. Kérte az intézményvezetőket, hogy a szabadságkeretüket hamarabb kimerítő tanárok számára se legyen kényszer a nyári munkavégzés.

Az egyik legfontosabb hátralévő feladat június 2. és június 26. között, hogy

minden általános és középfokú iskolának meg kell szerveznie a tanulók felügyeletét,

amire egyébként a szülők karantén alatti szabadságkimerülése miatt a várakozások szerint idén jóval nagyobb igény lehet.

Ebben az időszakban napközi, szakkör, sportfoglalkozás, egyéni vagy csoportos felzárkóztatófoglalkozás, fejlesztőfoglalkozás, illetve egyéni vagy csoportos tehetségfejlesztő foglalkozás is tartható.

Idén az iskolák adják a napközis Erzsébet-táborok helyszínét is. Hajnal Gabriella ennek kapcsán elmondta, kérték az iskolákat, hogy egyeztessenek az önkormányzatok által szervezett napközis táborokról, és a pedagógusok ottani feladatellátásáról is. Ugyanis míg az önkormányzati táborokban a tanárok a szabadságuk alatt végezték a munkát napi 5-12 ezer forintos pluszért gyakran húsznál is több gyerekre vigyázva, addig az Erzsébet táboroknál nem a szabadság terhére látják el a gyermekfelügyeletet tanárok, és a ledolgozott időt később szabadságként kivehetik, és heti 25 ezer forintos étkezési utalványt kapnak utólag. Az is különbség,hogy utóbbiban legfeljebb 10 gyerek jut egy pedagógusra.

Azt gondolom, hogy a pedagógusoknak jóval nagyobb a felelősségtudatuk annál, mint hogy kényszernek érezzék a táboroztatást, sokan szívesen foglalkoznak gyerekekkel a nyári időszakban is

- fogalmazott a lapnak Hajnal Gabriella.

A Klebelsberg Központ felvette a kapcsolatot a tanítóképző, tanárképző egyetemi karokkal annak érdekében, hogy a gyerekfelügyeletbe bevont hallgatókkal tehermentesíthessék a pedagógusokat a nyári vakáció idején. Hajnal Gabriella szerint a hallgatók cserében megkapják az étkezési utalványt és elszámolhatják szakmai gyakorlatként az itt végzett munkát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×