eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelésére készülnek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én. Müller Cecília országos tisztifőorvos utasítására megkezdődött a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon lakóinak második tesztelése is. Az otthonban már csak olyanok vannak, akiknek az első tesztje negatív volt, most második körben is ellenőrzik őket, nehogy újra kitörjön a járvány.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újabb tesztelés kezdődött a Pesti úti idősotthonban

Az épület fertőtlenítése után újabb koronavírustesztnek vetik alá az otthonban maradt embereket.

Vasárnap az országos tisztifőorvos utasítására megkezdődik a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon lakóinak második tesztelése is – értesült az Origo, és az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján Müller Cecília is megerősítette, várhatóan hétfőre lesznek meg az újabb eredmények.

Az otthonban már csak olyanok vannak, akiknek az első tesztje negatív volt, most második körben is ellenőrzik őket, nehogy újra kitörjön a járvány. A lakók közül eddig 21-en lettek a koronavírus-járvány halálos áldozatai, de mindenkit, akinek pozitív lett a koronavírustesztje, kórházba szállítottak, azokat is, akik nem is mutattak tüneteket, hogy ha bármilyen komplikáció lép fel, azonnal beavatkozhassanak az orvosok.

Most az otthonban maradt idős embereket vasárnap és hétfőn újabb tesztnek vetik alá,

miután a honvédség szakemberei befejezték az intézmény fertőtlenítését. A gondozottak az elmúlt napokban egy külön, fertőzésmentes szárnyban voltak, ha az újabb tesztek is negatívak lesznek, akkor jelentősen csökken a fertőzés esélye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×