eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Mentőautó távozik a budapesti Szent László Kórházból 2020. március 10-én. Az egyészségügyi intézményben kezelik a koronavírus-fertőzött betegeket.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

1579-re nőtt az ismert fertőzöttek száma Magyarországon, újabb 12 elhunyt

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. Tovább nőtt a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon fertőzötteinek és halottainak száma is.

Egy nap alatt 67-tel nőtt az igazolt betegek száma, ezzel 1579 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 12 beteg. Ezzel 134 főre emelkedett a halottak száma. 192-en már gyógyultan távoztak a kórházból.

A fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban a fertőzöttek száma 212 és az elhunytak száma 13 főre nőtt.

A kormányzati tájékoztató oldalon emlékeztetnek rá, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×