eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Védőmaszk a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Üzent a lakosságnak a László kórház intenzív osztályának egyik ápolója

A koronavírus-járvány hatalmas kihívás a betegeket, több intenzív ellátásra, lélegeztetésre szoruló embert ellátó intézménynek.

Az emberek most úgy tudnak segíteni az egészségügyi dolgozóknak – és persze maguknak – a legjobban, ha lehetőleg otthon maradnak, betartják a higiéniai előírásokat, kerülik a személyes kontaktusokat, valamint betartják a hivatalos ajánlásokat – mondta el az M1-en Káposztás-Benedek Eszter, az intenzív osztály vezető szakápolója.

Arról is beszélt, hogy most a legfontosabb munkája az ápolók munkájának pontos szervezése, a védőfelszerelések megfelelő használatának elősegítése és ellenőrzése.

A kormány nevében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak.

Egy ország szurkol nekik, és igyekszenek adományokkal vagy más módon segíteni is: van már ételszállító, lakásfelajánló, sőt fodrászoló kezdeményezés is az egészségügyi dolgozók számára. És itthon is terjed a #tapssalkoszondmeg mozgalom, az este nyolc órás, olykor zenei aláfestéssel kísért tapsolás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×