INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

koronavírus

szent lászló kórház

egészségügy

Védőmaszk a koronavírussal érintett új betegek fogadására kialakított egyik osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. március 16-án.

Üzent a lakosságnak a László kórház intenzív osztályának egyik ápolója

Infostart

A koronavírus-járvány hatalmas kihívás a betegeket, több intenzív ellátásra, lélegeztetésre szoruló embert ellátó intézménynek.

Az emberek most úgy tudnak segíteni az egészségügyi dolgozóknak – és persze maguknak – a legjobban, ha lehetőleg otthon maradnak, betartják a higiéniai előírásokat, kerülik a személyes kontaktusokat, valamint betartják a hivatalos ajánlásokat – mondta el az M1-en Káposztás-Benedek Eszter, az intenzív osztály vezető szakápolója.

Arról is beszélt, hogy most a legfontosabb munkája az ápolók munkájának pontos szervezése, a védőfelszerelések megfelelő használatának elősegítése és ellenőrzése.

A kormány nevében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak.

Egy ország szurkol nekik, és igyekszenek adományokkal vagy más módon segíteni is: van már ételszállító, lakásfelajánló, sőt fodrászoló kezdeményezés is az egészségügyi dolgozók számára. És itthon is terjed a #tapssalkoszondmeg mozgalom, az este nyolc órás, olykor zenei aláfestéssel kísért tapsolás.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018