eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Örökbefogadás: különleges kötetet jelentetett meg a NOE

Az örökbefogadás a meddőség egyik lehetséges megoldása – nyilatkozta az InfoRádiónak a NOE elnöke. Ugyanis tavaly év vége felé mutatta be a Nagycsaládosok Országos Egyesülete azt az új kötetet, amely az örökbefogadásról szól, Mindent köszönök! Élettörténetek az örökbefogadásról címmel.

A "Mindent köszönök! Élettörténetek az örökbefogadásról" című kötettel szeretnék körbejárni azokat a történéseket és élethelyezeteket, amelyeket a statisztikák és a számok mögött rejlenek - azt is, hogy hogyan élik meg az emberek az örökbefogadást – fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke az InfoRádiónak. "Megmutatni azt, hogy ha egy édesanya csak annyit tesz, hogy vállalja azt a gyermeket és életet ad neki, az tiszteletet érdemel, mert engedte, hogy talán jobb körülmények között jobb élete lehessen a gyermeknek. Hiszen, ahogyan növekszik a meddő párok száma, az egyik megoldás az örökbefogadás lehet".

Szerették volna továbbá bemutatni azt is, tette hozzá Kardosné Gyurkó Katalin, hogy milyen örökbefogadónak és örökbefogadottnak lenni, illetve milyen érzés az, amikor valakinek el kell engednie a gyermekét, mert a körülmények olyanok, hogy ő maximálisan csak annyit tud megtenni, hogy életet ad neki. Ebből született a Mindent köszönök! című kötet.

A könyvnek több szerzője van. Bárki pályázhatott a Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez, amely végül neves zsűritagokkal választott ki három nyertest, akiknek a díjazott művei kerültek megjelentetésre. Köztük van örökbefogadó és örökbefogadott is, akik a saját élettörténetüket írták meg. De az elbírálók között is voltak érintettek, ezáltal egy „nagyon személyes kötetté sikeredett” – tette hozzá a NOE elnöke. Azt is elárulta, a pályázat ötletét egy fiatal testvérpár adta, akiket egy nagycsaládos közéleti kollégiumon ismert meg Lakiteleken, amikor még főtitkárként munkálkodott az egyesületben.

A két örökbefogadott, nagycsaládban nevelkedett fiú közül az egyikük teljesen megbékélt és megtalálta a helyét a világban, míg a másikon az állandó helykeresés volt érezhető, illetve, hogy nem érezte magát fontosnak ebben a világban, idézte föl Kardosné Gyurkó Katalin. Úgy fogalmazott, utóbbi fiúnak valahogyan szerettek volna segíteni, hiszen nélküle, nélkülük szegényebb lett volna a világ. Innen indult a gondolat, hogy be kellene mutatniuk, hogy ők is fontosak, és minden jóra fordulhat.

A témáról bővebben az InfoRádió Családi hét című magazinjában hallhatnak hétfő este fél 8-kor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×