INFORÁDIÓ 
2020. február 24. hétfő
Szökőnap

önkormányzati választás

tóth bertalan

mszp

Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.

Tóth Bertalan: nem valami véget ért, hanem valami most kezdődik

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Megtört a jég – az MSZP elnöke fogalmazott így az InfoRádiónak baloldal budapesti eredményváró központjában. Tóth Bertalan szerint úgy tűnik: az ellenzék több nagyvárosban is lehetőséget kap arra, hogy bizonyítsa a kormányzóképességét.

Nem szeretné elkiabálni, de szerinte beérett az a stratégia, amelyet követtek, amelyet a Magyar Szocialista Párt végig képviselt, hogy létre kell hozni azt az ellenzéki szövetséget, amellyel le lehet váltani a Fidesz helytartóit, nemcsak Budapesten, hanem nagyobb városokban is – fogalmazott Tóth Bertalan, aki szerint megtört a jég. Vagyis az a cél, amit kitűztek, azt a választók is akceptálták, tette hozzá.

Ahol eddig ellenzéki polgármester volt, ott alapvető céljuk volt, hogy az is maradjon, amit például Márki-Zay Péter várhatóan hozni is fog, mondta, hozzátéve, hogy jó híreket hallottak Miskolcról, Pécsről, Tatabányáról és Dunaújvárosból is, és bízik benne, hogy lesznek további olyan települések, ahol nem feltétlenül a polgármesteri címet, de sok helyen egyéni listás önkormányzati képviselőjük lesz.

Mint mondta,

igazi áttörést tudtak elérni.

Bár nyilvánvalóan egy polgármesternél a teljesítménye is számít, de nagyobb városokban az országos politikának is van befolyása, és tulajdonképpen az a mestertervet, amit eddig a Fidesz alkalmazott, hogy elaprózott ellenzék mellett egy tömb szavazóval tud sikert elérni, ezt tudták most megtörni, fogalmazott. Azzal, hogy létrehozták az ellenzéki szövetséget a fővárosi kerületekben és a főpolgármester jelölésnél, valamint a megyei jogú városok zömében.

Szerinte ma nem valami véget ért, hanem valami most kezdődik, és az biztos, hogy

törés van a pajzson,

és majd a leendő polgármestereknek és leendő testületeknek kell bizonyítania azt, hogy az ellenzék tud kormányozni, el tud vezetni egy települést, egy várost., mert ezzel tudják bizonyítani, hogy van valós alternatíva Magyarországon.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018