eur:
392.85
usd:
366.36
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Tóth Bertalan, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az MSZP-Párbeszéd megválasztott országgyűlési képviselőiének tanácskozása után tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2018. április 18-án.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Tóth Bertalan: nem valami véget ért, hanem valami most kezdődik

Megtört a jég – az MSZP elnöke fogalmazott így az InfoRádiónak baloldal budapesti eredményváró központjában. Tóth Bertalan szerint úgy tűnik: az ellenzék több nagyvárosban is lehetőséget kap arra, hogy bizonyítsa a kormányzóképességét.

Nem szeretné elkiabálni, de szerinte beérett az a stratégia, amelyet követtek, amelyet a Magyar Szocialista Párt végig képviselt, hogy létre kell hozni azt az ellenzéki szövetséget, amellyel le lehet váltani a Fidesz helytartóit, nemcsak Budapesten, hanem nagyobb városokban is – fogalmazott Tóth Bertalan, aki szerint megtört a jég. Vagyis az a cél, amit kitűztek, azt a választók is akceptálták, tette hozzá.

Ahol eddig ellenzéki polgármester volt, ott alapvető céljuk volt, hogy az is maradjon, amit például Márki-Zay Péter várhatóan hozni is fog, mondta, hozzátéve, hogy jó híreket hallottak Miskolcról, Pécsről, Tatabányáról és Dunaújvárosból is, és bízik benne, hogy lesznek további olyan települések, ahol nem feltétlenül a polgármesteri címet, de sok helyen egyéni listás önkormányzati képviselőjük lesz.

Mint mondta,

igazi áttörést tudtak elérni.

Bár nyilvánvalóan egy polgármesternél a teljesítménye is számít, de nagyobb városokban az országos politikának is van befolyása, és tulajdonképpen az a mestertervet, amit eddig a Fidesz alkalmazott, hogy elaprózott ellenzék mellett egy tömb szavazóval tud sikert elérni, ezt tudták most megtörni, fogalmazott. Azzal, hogy létrehozták az ellenzéki szövetséget a fővárosi kerületekben és a főpolgármester jelölésnél, valamint a megyei jogú városok zömében.

Szerinte ma nem valami véget ért, hanem valami most kezdődik, és az biztos, hogy

törés van a pajzson,

és majd a leendő polgármestereknek és leendő testületeknek kell bizonyítania azt, hogy az ellenzék tud kormányozni, el tud vezetni egy települést, egy várost., mert ezzel tudják bizonyítani, hogy van valós alternatíva Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×