eur:
393.52
usd:
368.35
bux:
66064.86
2024. április 24. szerda György
Orvosok és nővérek ellátnak egy koraszülött gyermeket a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház Gyermekosztályának Perinatális Intenzív Centrumában 2018. november 14-én. A koraszülöttek világnapja 2011 óta november 17-e, ezen a napon a 37. hét előtt született és a 2500 gramm súlyt el nem érő újszülöttek életéért vívott küzdelemre hívják fel a figyelmet.
Nyitókép: Balázs Attila

A szakdolgozók is megkaphatják a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat

Idén ősztől már egészségügyi szakdolgozókat is lehet jelölni a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra – jelentette be a díjat létrahozó Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány.

Második évét zárta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj, amely sikerén felül nagy társadalmi megmozdulást is eredményezett, mondta az InfoRádiónak nyilatkozva Jójárt Ferenc, aki elárulta azt is, az idei áprilisi díjátadón ötlött fel bennük, hogy az orvosok mellett az egészségügyi szakdolgozókat is elismerésben részesítenék, hiszen az ő munkájuk is nélkülözhetetlen a gyógyulás érdekében.

A díjat szeretnék kiterjeszteni, de a pontos mikéntjét még nem dolgozták ki, hiszen az orvosi díjjal kapcsolatban is több mint ezer ajánlás és több mint százezer szavazat futott be korábban, ami – szavai szerint – rendkívül komoly informatikai háttérapaártust igényel.

"Nem tudunk természetesen mindenkinek díjat adni, aki erre alkalmas, vagy érdemes volna, de az elismerést szeretnénk közvetíteni a nővérek, szakápolók, műtősök és még sorolhatnám, szakasszisztensek számára, akik áldozatos munkát végeznek az egészségügyben" – emelte ki. Vagyis a díj kicsit mindenkié lenne, hiszen már a jelölés is egyfajta elismernek számít, jegyezte meg Jójárt Ferenc.

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is szeptemberben, Szent-Györgyi Albert születésnapjának az évfordulóján ismertetik majd a részleteket a jelöléssel, valamint a szavazással kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×