eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: baon.hu

Ammóniaszivárgás miatt evakuálni kellett egy kecskeméti üzemet

Csak a katasztrófavédelem munkatársai léphetnek be a kecskeméti baromfifeldolgozó Ceglédi úti telephelyére, melyet ammóniaszivárgás miatt evakuáltak.

A baon.hu információi szerint a hűtéshez használt ammónia szivárgása miatt szerda délután három óra körül leállt a termelés a kecskeméti Gallfood Kft. Ceglédi úti telephelyén, ahol azután a veszély elhárításán dolgoztak a katasztrófavédelem szakemberei. Az elhárítási munkálatokhoz szerda délután több autóval érkeztek ki, de több mentőautó is a helyszínre sietett, a rendőrök pedig biztosították az elhárítást.

A telephelyhez tartozó épületekbe szerda óta nem engedik be a dolgozókat, a reggeli műszak még csütörtökön késő délelőtt is az utcán várta, hogy bebocsátást nyerjen és felvegye a munkát. A környéken élők egybehangzóan állították, hogy szerda délutántól hosszú órákig különösen erős ammóniaszag lengte be a levegőt, csak estére enyhült az a szúrós szag. A tűzoltók egy autóból mérték a levegőt.

A dolgozók végül a csütörtök déli órákban ismét munkába álltak, de a katasztrófavédelem munkatársai továbbra is a helyszínen maradtak - frissítette cikkét a baon.hu.

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a portálnak elmondta, hogy szerda délután érkezett a bejelentés, hogy szúrós szagot éreznek a telephelyen. A katasztrófavédelem munkatársai a cég szakembereivel közösen végzik jelenleg is az elhárítási munkákat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínen van és folyamatosan méréseket végez. Nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre és az eset során senki sem sérült meg, de biztonsági okokból kikísérték az épületben dolgozókat. A mentőknek senkit sem kellett ellátniuk az eset során.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×