eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Egy órára elsötétül a Föld számos városa – csatlakozzon Ön is!

Szombat este lesz a világ legnagyobb civil megmozdulása, világszerte több milliárdan csatlakoznak a Föld Órája kezdeményezéshez és kapcsolják le egy órára lakásuk fényeit. Számos helyen a városi díszkivilágítások is kihunynak ilyenkor.

A WWF hangsúlyozza: fontos, hogy környezetünkkel ne csak ezen a napon, ebben az egy órában törődjünk, a Föld Órája éppen erre szeretne emlékeztetni.

Ez jelenleg a legnagyobb civil önkéntes akció, több mint 2,5 milliárd ember vesz benne részt világszerte. Tavaly 188 ország több mint 7 ezer települése kapcsolta le fényeit egy órára – mondta az InfoRádiónak Antal Alexa. A WWF Magyarország kommunikációs vezetője hozzátette: Magyarország 2009-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, Budapest és remélhetőleg sok más település is elsötétedik

szombaton 20:30 és 21:30 között.

Antal Alexa tájékoztatott: a WWF Magyarország központi lekapcsolóeseményét a szervezet Facebook-oldalán is lehet majd követni. Itt megismerkedhetünk a Föld Órája történetével és a bolygó „egészségi állapotával”, de kerekasztal-beszélgetést tartanak a fenntartható életmód pszichés gátjairól is.

A kezdeményezéshez kapcsolt egy hónapos kampány során azt várták a résztvevőktől, hogy egy-egy tippel segítsék a fenntarthatóságot. Az első hét tematikája az étkezés volt, a másodiké a hulladékcsökkentés, majd a háztartás, végül pedig az energiatakarékosság volt terítéken. A szervezet Facebook-oldalán számos hasznos tanáccsal találkozhatnak az érdeklődők.

Egyénileg is lehet csatlakozni a Föld Órájához, mindenki megteheti, hogy az adott órára lekapcsolja lakásában az elektromos berendezéseket. Emellett közösségi megmozdulások is szerveződnek: iskolák is szerveznek különböző programokat, egyes éttermek pedig gyertyafényes vacsorával várják a vendégeket. A kommunikációs vezető hozzátette: a foldoraja.hu oldalra mindenki feltöltheti rendezvényeit, kezdeményezéseit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×