eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pexels

Használt autók eladása: életveszélyben lehetnek a hirdetők!

Erőszakos banda vadászik a használt autót hirdetőkre, egy életre megjegyzi őket, akinél megjelennek. Sokkoló történet következik, de kellő óvatossággal csökkenthető a veszély. A szakemberek tanácsokkal is szolgálnak, a rendőrséget már értesítették.

A rémtörténet egy átlagos autóhirdetéssel indult. Az egyik jelentkező azt mondta a telefonba, hogy máris indul a feleségével, nagyon érdekli őket az autó és kérlelte az eladót, nehogy szerződjön mással.

A kedves házaspár helyett azonban három férfi érkezett, akik azonban elsőre nem látszottak gyanúsnak.

Az eladó, egy fiatal férfi, elindult a hamar gyanússá váló trióval a próbaútra, ami az összes addigi rémálmát felülmúlta.

A három vevő ordítozott vele, gyalázkodtak, fenyegették, zsarolták, "rasszista, fajgyűlölő magyar g.cinek" nevezték...

A fenyegetés hatására áron alul végül eladta nekik az autót, de nagyon megbánta.

A teljes történetet a Vezess.hu oldalon olvashatják el, de túlzás nélkül csak a nagyon erős idegzetűek vágjanak bele.

A lap tanácsokkal szolgál az autóeladók számára, érdemes megfogadni ezeket:

Egyedül soha senki ne mutasson vevőjelöltnek autót. Minimum ketten legyenek, és talán szerencsésebb, ha két férfi. Hölgy tulajdonosok kérjék meg az ismerőseiket, hogy segítsenek.

Ne saját lakcímre beszéljék meg az autó szemléjét, célszerű például munkahelyre. Ott védettebb a tulajdonos, és könnyebb maga mellé segítőket hívni.

Ha nem érez bizalmat a megbeszélt címre érkezett vevőjelöltek irányába az autó tulajdonosa, valahogy le kell rázni őket, de azonnal.

A legkevésbé sem elegáns manőver ez, tudjuk, de mindenkinek joga van annak eladni a saját autóját, aki szimpatikus számára. Ilyenkor talán azt lehet füllenteni, hogy elnézést, az imént hívott egy rokonom, hogy hallotta, eladó a kocsi, érdekli őt. Elnézést, nagyon sajnálom, hogy feleslegesen jöttek, természetesen adok 5-10 ezer forintot a benzinköltségükre.

Ha eleinte minden rendben is van az autó szemléjekor, próbaútra akkor is csak úgy induljon a jármű és gazdája, hogy két ember ül be a kocsiba az eladó részéről, egy ember a vevőjelöltek részéről. Hiába mondják az érdeklődők, hogy egyikük ezt figyelné a próbaút során, másikuk azt, akkor majd kerülnek még egyet. Ragaszkodjanak ehhez a szereposztáshoz.

Több vevőjelölt esetén nagyon figyeljen rá az eladó, hogy a forgalmit (pláne a törzskönyvet) ne adja ki a kezéből,

akkor sem, amikor ellenőrzik mondjuk az alvázszámot. Különösen a kulccsal egyszerre ne adja ki a kezéből az autó papírjait. Úgy is meg tudnak nézni minden adatot a vevőjelöltek, hogy a tulajdonos kezében tartja a forgalmit.

Ha megtörtént az adásvétel, célszerű a szerződésben rögzíteni, hogy pontosan milyen az autó állapota, mennyi idős az akkumulátor, stb., mindezzel védi magát az eladó. Amennyiben mégis jönnek pár napon belül a telefonok, hogy ez romlott el, meg az romlott el, ennyi pénz kell, annyi pénz kell, akkor vigyék el márkaszervizbe az autót, és hozzanak a jegyzőkönyvet a hibalistáról.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×