eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Elfogadta az EMMI a sürgősségi ellátás javítására tett szakmai ajánlásokat - lapszemle

Átlagosan 6-10 százalékos díjemelésre készülnek jövőre a magyarországi vasúti árufuvarozók. Felértékelődnek az építési engedéllyel is rendelkező telkek a lakásáfa emelésének elhalasztása miatt. Erről írnak a lapok.

A Magyar Idők arról ír, hogy elfogadta a szaktárca a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság ajánlásait a sürgősségi ellátás javítására. A szervezet elnöke szerint a területen tapasztalható anomáliák rendszerszintű problémák, így azokra nem az a megoldás, ha csökkentik az ellátóhelyek számát. A három elemből álló intézkedési terv jogszabály módosítási előkészülete már megtörtént.

A Népszava cikke szerint várhatóan a Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet veszi át a Merényi két éve 69 millió forintból felújított pszichiátriai részlegét. A dolgozók még semmi biztosat nem tudnak, csupán arra kérték őket, ne meneküljenek el pánikszerűen. Az áttelepítés év végére, legkésőbb kora tavaszra várható.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: átlagosan 6-10 százalékos díjemelésre készülnek jövőre a magyarországi vasúti árufuvarozók, mert többet kell majd fizetniük a MÁV-nak a vontatáshoz használt villamos energiáért. Az egyik érintett cég vezérigazgatója a lapnak elmondta, hogy a másik nagy, díjemelésre szorító tétel annak többletköltsége, hogy a pályafelújítások miatt a szerelvények kénytelenek a korábbinál hosszabb úton és hosszabb ideig közlekedni, valamint nőnek a személyi jellegű ráfordítások is.

A Népszava is ír arról, hogy áramszünet miatt egy későbbi időpontban tudják beadni pályázataikat az Otthon melege programra közép-Magyarországon jelentkezők. A hűtő és mosógépcsere-támogatási programra így várhatóan szerda délután adhatják be jelentkezésüket az érintettek, akik összesen 612 millió forintos támogatásra pályázhatnak.

A Portfolio összeállításából kiderül: a lakásáfa emelésének elhalasztása az érvényes építési engedéllyel rendelkezők számára azt is jelentheti, hogy a korábban időhiány miatt leállított projektek fejlesztői elgondolkodhatnak a beruházás újraindításán, valamint szintén felértékelődhetnek az építési engedéllyel is rendelkező építési telkek. A lakásépítések fellendülését ugyanakkor más tényezők is akadályozzák, így továbbra is jelentős a lemaradás a szomszédos országokhoz képest.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×