eur:
395.48
usd:
366.78
bux:
65434.92
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Molnár Attila (Fidesz-KDNP), Komárom városvezetője (j) átveszi az év polgármestere díjat Dukai Miklóstól, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkárától a 24. Városi polgármesterek randevúja elnevezésű díjátadó rendezvényen a hajdúszoboszlói Aqua Palace Konferenciaközpontban 2018. szeptember 14-én. Az eseményen adják át az év polgármestere, az év alpolgármester és az év jegyzője díjat.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Az év polgármestere szerint Komárom Európa legdinamikusabban fejlődő kisvárosa

Molnár Attila, Komárom fideszes vezetője kapta idén az év polgármestere díjat. Az elismerést a városi polgármesterek randevúja elnevezésű eseményen adták át Hajdúszoboszlón.

Molnár Attila, Komárom vezetője, az év polgármestere az InfoRádióban külön megköszönte az észak-komáromiaknak a szavazatokat, mert mint mondta, nagyon sok felvidéki ember támogatta őt.

"Fontosnak tartom, hogy minden ilyen díj mögött csapatmunka áll. Komáromban egy olyan összetartó közösség éli a mindennapjait, ami ebben a díjban tudott kifejezésre jutni, hiszen

egy olyan csapatmunka zajlik most, ami azt eredményezi, hogy Komárom történeti időket élhet"

- tette hozzá Komárom vezetője.

Ez szerinte annak köszönhető, hogy több mint 80 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik a városba, ami a város történetében egyedülálló. Soha ilyen mértékű támogatás, mint ebben a négy-hat esztendőben nem volt még Komárom életében - mondta Molnár Attila.

A polgármester beszámolt arról is, hogy zajlik a hamarosan

a Világörökség részévé váló erődrendszer teljes felújítása, és a Komáromi gyógyfürdő rekonstrukciója is folyamatban van,

illetve további intézmények korszerűsítését is tervezik. Mint mondta, ez elsősorban a gyerekeknek lesz hasznos.

"Ennek a zászlóshajója az új komáromi Duna-híd, amely szimbolizálja mind a szeretetet, mind az összetartozást, mind a barátságot és a példamutatást, hiszen mi komáromiak a mindennapok terén

példát tudunk mutatni a mai Európának, hogy hogyan lehet egy városban, de két országban élni.

Komárom jelenleg hasonló nagyságú városokat tekintve Európa legdinamikusabban fejlődő kisvárosa, biztos vagyok benne, hogy ez a díj valahol kifejezésre juttatja, amit a közösségi összetartozás, összefogás, a csapatmunka eredményének tartom" - vélte Komárom vezetője.

Molnár Attila a jövőről is beszélt, azt mondta, hogyha a komáromiak úgy gondolják, hogy folytatni akarják a munkát, akkor ő örömmel adja magát hozzá.

"Nagyon sok feladatunk van még az elkövetkezendő években, bízom benne, hogy ezt a megkezdett folyamatot együtt tudjuk majd a későbbiekben is továbbvinni" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×