eur:
395.01
usd:
363.62
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József

A rabok építenék az új börtönöket

Pintér Sándor belügyminiszter rendeletmódosítási tervezetet nyújtott be.

Az új börtönöket a rabok fogják megépíteni Magyarországon - írta a Napi.hu a kormányportálra feltett Belügyminisztériumi rendeletmódosítási tervezet alapján, amit Pintér Sándor belügyminiszter jegyez. A fogvatartottak kötelező foglalkoztatásáról szóló jogszabály tervezet hosszasan sorolja, hogy milyen új munkákat kell majd a raboknak végezniük.

A tervezet szerint a raboknak kell az építési területet előkészíteni, ez gépi és kézi földmunkákat jelent. Majd a komplett börtönöket nekik kell megépíteniük, ez felújítást, illetve teljesen új épület kivitelezését is jelenti.

Ha ezzel végeztek a rabok, akkor a belügyminisztériumi elgondolások szerint következhet a vakolás, a padló- és falburkolás és a tapétázás. Az üvegezés, az ácsolás, a betonozás, valamint a festés és mázolás is az elítéltek feladata lesz, és szükség lesz ipari alpinista szaktudású fogva tartottakra is. Mindezek mellett egyéb zsaluzási, vízszigetelési és kőművesmunkák közül is választhatnak majd a rabok.

Az indoklás szerint túlzsúfoltak a magyar börtönök, ezért új börtönöket kell építeni, ami miatt szükséges a tevékenységi körök bővítése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×