INFORÁDIÓ 
2019. július 22. hétfő
Magdolna

börtön

pintér sándor

építőipar

A rabok építenék az új börtönöket

Infostart

Pintér Sándor belügyminiszter rendeletmódosítási tervezetet nyújtott be.

Az új börtönöket a rabok fogják megépíteni Magyarországon - írta a Napi.hu a kormányportálra feltett Belügyminisztériumi rendeletmódosítási tervezet alapján, amit Pintér Sándor belügyminiszter jegyez. A fogvatartottak kötelező foglalkoztatásáról szóló jogszabály tervezet hosszasan sorolja, hogy milyen új munkákat kell majd a raboknak végezniük.

A tervezet szerint a raboknak kell az építési területet előkészíteni, ez gépi és kézi földmunkákat jelent. Majd a komplett börtönöket nekik kell megépíteniük, ez felújítást, illetve teljesen új épület kivitelezését is jelenti.

Ha ezzel végeztek a rabok, akkor a belügyminisztériumi elgondolások szerint következhet a vakolás, a padló- és falburkolás és a tapétázás. Az üvegezés, az ácsolás, a betonozás, valamint a festés és mázolás is az elítéltek feladata lesz, és szükség lesz ipari alpinista szaktudású fogva tartottakra is. Mindezek mellett egyéb zsaluzási, vízszigetelési és kőművesmunkák közül is választhatnak majd a rabok.

Az indoklás szerint túlzsúfoltak a magyar börtönök, ezért új börtönöket kell építeni, ami miatt szükséges a tevékenységi körök bővítése.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018