eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Berlinbe hívják Orbán Viktort - lapszemle

Zsúfoltság van több tankerületben, évi négymilliárd forintot termelnek a BGYH fürdői, hasítanak a barkácsboltok, piaci buborékra figyelmeztetnek tőzsdei szakemberek.

A Népszava úgy értesült, hogy Berlinbe hívják Orbán Viktort. A váratlan német kormányválság miatt bizonytalanná vált a magyar miniszterelnök látogatás időpontja, pedig most Angela Merkel német kancellár szeretné jobban a találkozót.

A Világgazdaság arról közöl cikket, hogy a 2017-2018-as tanévben 5882 köznevelési intézményben tanulhattak a diákok. Az Oktatási Hivatal adatai szerint a Belső-pesti Tankerületi Központban van a legtöbb gyerek, oda több mint 52,8 ezren tartoztak, a Szigetvári Tankerületi Központ pedig a legkisebb nyolcezer tanulóval. Általános iskolák tekintetében telt ház van az egri, az érdi és a kaposvári tankerületben is, de a legzsúfoltabb a Dél-budai Tankerületi Központ, ahol 10,6 ezer gyerek osztozik 9,9 ezer helyen.

A Magyar Időkben interjút olvashatnak Márta Istvánnal. A Művészetek Völgye alapítója kiemelte, hogy az általa elindított fesztivál modellértékű, mert tiszteli a táji, emberi környezetet. Márta István arról is beszélt, hogy hamarosan kezdődik a második Kapolcska összművészeti tábor és fesztivál, augusztus végén pedig a baranyai Ormánság három településére visz hasonló hangulatot a Bőköz fesztivál.

A Magyar Idők arról közöl cikket, hogy évi mintegy négymilliárd forint profitot termelnek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett fürdők, míg 2010-ig az egységek nagyobb része és maga a cég is veszteséges volt. Szőke László, a társaság vezérigazgatója elmondta: még a takarítók is közel negyedmillió forintot keresnek náluk havonta, de így is problémát jelent a munkaerőhiány.

Tavaly már csaknem 140 milliárd forintos forgalmat bonyolított le az előző évben még mintegy 125 milliárdosra becsült magyarországi barkácspiac, melynek négyötöde az OBI és a Praktiker kezében van - írja a Világgazdaság. A növekedés iparági szakértők szerint nemcsak az építőipar lendületének hozadéka, hiszen az építésinél is jobban meg lehet lovagolni a felújítási boomot. Ahogy a műszaki cikkek piacán tapasztalni lehet a válság óta halogatott költések pótlását, úgy a lakókörnyezet megszépítése kapcsán hasonló folyamat rajzolódik ki a barkács-, a lakberendezési és a kertpiac értékesítési mutatóit vizsgálva.

A Portfolio arról készített összeállítást, hogy piaci szereplők a gazdaság több területén figyelmeztetnek buborékokra. A technológiai részvények napról napra drágábbak, miközben a hagyományosan defenzív szektorokat, például az egészségügy, a gyógyszergyártás és a távközlés, mellőzik a befektetők. Szakértők szerint korábban fog kidurranni ez lufi, mint amire sokan számítanak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×