eur:
392.16
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Friss információk a reptéri lopásokról

Újabb személyeket vonhatnak felelősségre a Liszt Ferenc Repülőtér poggyyászkezelésekor történt lopások miatt, soron kívüli vizsgálat is zajlik.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium soron kívül vizsgálja a földi kiszolgáló cégek és a Budapest Airport gyakorlatát, a Budapest Airport is szigorú intézkedéseket jelentett be, még motozásokat is ígértek. Tavaly a Liszt Ferenc repülőtér poggyászkezelő rendszerén több millió csomag futott át, de csak valamivel több mint félszáz esetben jelentettek lopást.

Az elmúlt hetekben viszont számos utas jelentette, hogy kifosztották a poggyászát. Pénteken Babos Tímea írta meg, hogy a Ferihegyen feladott csomagjai Dohába szétvágva, meglopva érkeztek.

A rendőrség is vizsgálatot indított, szombaton elfogtak két embert, akiknél házkutatást is tartottak, és megtalálták a sportolótól ellopott ékszert és parfümöt.

A Hír TV-nek nyilatkozott Bráda Balázs, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság felderítő osztályának vezetője. Azt mondta, a lopást a repülőgép rakterében hajtották végre, olyan területen, amely nincs kamerák lefedettségében, az elkövetők pedig az egyik földi kiszolgáló cég alkalmazottai voltak. Hozzátették, információik szerint újabb személyeket vonhatnak felelősségre a lopások miatt.

Szakértők szerint a berakodásnál van az a kritikus pont, ahol a szarkák meg tudják dézsmálni a poggyászokat, ugyanis sok légitársaság nem ügyel arra, hogy bekamerázza azt a területet, ahová a poggyászokat beviszik - írták. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×