eur:
388.7
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Kártérítés fizetésére kötelezte a magyar kormányt az Emberi Jogok Európai Bírósága

Kártérítést ítélt meg egy magyar gyermekrablási ügyben az Emberi Jogok Európai Bírósága.

Az Európa Tanács felügyelete alatt működő emberi jogi bíróság határozata értelmében Magyarországnak 12,5 ezer euró (mintegy 3,8 millió forint) kártérítést és 3800 euró (mintegy 1,1 millió forint) perköltséget kell fizetnie Tóth Edinának. A bíróság indoklása szerint a magyar hatóságok megsértették a családi élethez fűződő jogát, mert nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy visszakaphassa a fiát, akinek felügyeletét őrá bízta a bíróság.

Az ügy előzménye, hogy Tóth Edina férje 2004-ben magával vitte akkor kétéves gyereküket, és vele együtt eltűnt. A gyerek csak 2014-ben lett meg, amikor az addigra volt férjet elfogta a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×