eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nyugat-Európában már halálos áldozatokat is követelt a szélvihar - a nap hírei

A környezetvédelmi hatástanulmányokra vár a kormány az M0-ás nyugati szektorának megépítése előtt. Tárgyalni akar a Bálna eladásáról a főváros a kormánnyal.

Az M0-ás nyugati szektorára vonatkozó környezetvédelmi hatástanulmányokra vár a kormány, ezért egyelőre a nyomvonalról nincs döntés - mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János a kormányinfón arról is beszélt, hogy a kormány jóvá hagyta a Budapest-Kolozsvár gyorsvasút tervtanulmányát, következő ülésén pedig megtárgyalja a ferihegyi gyorsvasút ügyét. A miniszter közölte: a kabinet két héten belül dönt a CSOK-ot érintő adminisztratív könnyítésekről. Lázár János kitért arra is, hogy februárban dönthet az Országgyűlés az illegális bevándorlás elleni újabb törvénycsomagról. A Stop-Sorosnak nevezett törvénycsomagot a kormany.hu-n nyilvánosságra hozták, körülbelül három hétig lehet véleményezni.

Rendkívüli ülést tart a nemzetbiztonsági bizottság és az Országgyűlés is, az ellenzéki pártok szerint titokban befogadott 1300 menekült ügyében. A bizottsági ülést jövő csütörtökre hívta össze a testület szocialista elnöke. A Jobbik pedig rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezett, ehhez összegyűjtötte a szükséges támogatást.

A pakisztáni keresztények és más vallásúak egyre romló helyzetéről tárgyalt az unió vallásszabadságért felelős különmegbízottjával a miniszterelnök. Jan Figel az aktuális vizsgálatok eredményéről tájékoztatta Orbán Viktort.

A nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, és a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja. Varga Mihály az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökével folytatott találkozóján beszélt erről.

A kormánnyal tárgyalnának a Bálna eladásáról Budapest vezetői, ehhez kérnek felhatalmazást a Fővárosi Közgyűléstől. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a Bálna Kereskedelmi és Kulturális Központ iránt heten érdeklődtek. Korábban a kormány bejelentette, hogy megvásárolja a központot a Magyar Turisztikai Ügynökség részére.

A Magyar Honvédség fejlesztésével a kormány szeretné nagyobb biztonságban tudni a magyar embereket és a térséget - jelentette ki a honvédelmi miniszter. Simicskó István a katonai attasék újévi fogadásán az egyik legnagyobb biztonsági kihívásnak nevezte a tömeges illegális migrációt.

Nyugat-Európában már halálos áldozatokat is követelt a térségen végigsöprő szélvihar. Az óránkénti 120-130 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett ítéletidő fákat csavart ki, tetőszerkezeteket rongált meg és elektromos vezetékeket szaggatott le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×