eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

A bűncselekmény elkövetésével vádolt 36 éves férfi tavaly decemberben egy VIII. kerületi társasház lépcsőházában felgyújtotta ismerősét, aki olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. Vádat emeltek ellene.

A vádirat szerint a vádlott 2016. december 18-án az éjszakai órákban együtt italozott ismerősével, a sértettel. Eközben ismeretlen okból szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a vádlott legalább kétszer fejen ütötte a másik férfit.

Ezt követően a vádlott VIII. kerületi lakásához mentek, ahol a lépcsőházban ismét összevitatkoztak. A vádlott ekkor egy pontosan nem azonosítható anyaggal leöntötte a sértettet, majd egy öngyújtóval meggyújtotta a ruháját. A sértett nem tudta magát eloltani, a tüzet a társasház egyik lakója észlelte, aki a férfi segítségére sietett. A nő a sértett égő ruházatát többször lelocsolta egy vödörben hozott vízzel, míg végül sikerült eloltania a tüzet. Ezután értesítette a rendőröket és a mentőket.

Különösen kegyetlen emberölés Budapesten

Mindeközben a vádlott - miután ráöntötte a sértettre a nála lévő maradék bort - távozott a helyszínről, a rendőrök azonban rövid időn belül elfogták.

A sértett olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy még a kórházba szállítása napján életét vesztette. Az égési sérülések elszenvedése közben a férfi végig tudatánál volt, ami igen intenzív fájdalommal járt, a kiérkező mentőorvos a fájdalomcsillapítást a helyszínen azonnal megkezdte.

A Fővárosi Főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja, amely bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×