Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nagy közös tüntetést szervez az ellenzék október 23-ra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Kossuth térre hívják híveiket az új választási rendszer koncepciójában megegyező pártok és civil szervezetek.

A Közös Ország Mozgalom szervezésében több ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, az Együtt, a Liberálisok, a Modern Magyarország Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért és a civil szféra prominensei közös demonstráción követelik az igazságtalanságok és az ezekért felelős túlhatalom felszámolását - tudta meg a hvg.hu.

A Közös Ország Mozgalom közleménye szerint csatlakozhat még a fenti névsorhoz az LMP, az ő részvételük egyeztetés alatt, de a Jobbik biztosan nem csatlakozik a tüntetőkhöz. A mozgalom október 23-án délután fél ötre a Kossuth térre hívta a választási rendszer megalkotásában részt vevő pártokat és azokat a civileket, akik eddig is az igazságtalanságok megszüntetésén munkálkodtak, hogy közösen határozzák meg azokat a követeléseket, amelyeket a magyar társadalom egy új, igazságos hatalommal szemben támaszt.

A tüntetésen beszédet mondanak az aláíró pártok és az igazságtalanságokért küzdő civil szervezetek képviselői, a vezérszónok a Közös Ország Mozgalom képviseletében Gulyás Márton.

A Momentum  csak akkor vesz részt a rendezvényen, ha minden, a választási rendszer koncepciójának kidolgozásában részt vevő párt is megjelenik.