eur:
390.19
usd:
364.21
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Orbán Viktor mint kiégett kommunista? Nem unatkoztak ma a parlamentben

Orbán Viktor mint kiégett kommunista? Nem unatkoztak ma a parlamentben

Kiégett kommunistának nevezte a miniszterelnököt Vona Gábor az Országgyűlés plenáris ülésén. Orbán Viktor viszont cukiskodó zsúrpubinak tartja a Jobbik elnökét. A kormányfőt ellenzéki képviselők bombázták kérdésekkel az Országgyűlés plenáris ülésén.

Letelepedési kötvény

A szocialista Szakács László azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy miért van szükség közvetítő cégekre a letelepedési kötvények értékesítéséhez. A miniszterelnök szerint azért, mert ezek a társaságok nem vitték, hanem hozták a pénzt. Emlékeztette vitapartnerét arra, hogy az állam az ellenzék kérésének megfelelően már nem árul ilyen kötvényeket.

Bérunió

Vona Gábor, a Jobbik elnöke arra kérte a kormányfőt, hogy támogassa a bérunióról szóló kezdeményezésüket.

Mi fontosabb Önnek: a magyar emberek bére, vagy Habony Árpád krokodilbőr táskája? - hangzott a kérdés.

Orbán Viktor cukiskodó zsúrpubinak nevezte Vona Gábort, aki azzal vágott vissza, hogy a miniszterelnök lánglelkű fiatal demokratából kiégett kommunista lett. A béruniót mindenesetre nem támogatja a kormány.

Önkormányzatok

Az LMP-s Ikotity István az önkormányzati rendszer gondjait kérte számon Orbán Viktoron. A miniszterelnök válaszában felidézte, hogy a Fidesz-KDNP 1300 milliárd forint adósságot átvállalt az önkormányzatoktól, és ezzel megmentette azokat.

Adóamnesztia

A jobbikos Apáti István az adóamnesztia intézményét, tehát a külföldről hazahozott jövedelmek tisztára mosásának legális módját bírálta kérdésekbe csomagolva. Orbán Viktor abszurdnak tartja, hogy az ellenzéki képviselő olyan szabályozást kér számon rajta, amit az Országgyűlés szavazott meg a szükséges politikai és szakmai egyeztetések után.

Bányák

Az LMP-s Hadházy Ákos szerteágazó kérdéscsokrában azt sejtette, hogy a miniszterelnök bányatulajdonos apja a fiának köszönhetően gazdagodott meg.

Ha bűncselekményről tud, tegyen feljelentést, mert a kormány nem foglalkozik üzleti ügyekkel - hangzott Orbán Viktor válasza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×