eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az összes üzemképes vonatkocsi járni fog a hétvégén

Az összes üzemképes vonatkocsi járni fog a hétvégén

A május elsejei munkaszüneti napra tekintettel változik a vonatok közlekedési rendje: április 30-án az ünnepnapi, május elsején a vasárnapi, május 2-án a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A hosszú hétvégén várhatóan sokan választják a vasutat, hasonlóan a húsvéthoz, amikor több mint 600 ezren utaztak vonattal – 10 százalékkal többen, mint a tavalyi húsvéti hétvégén. Ezért a MÁV-START az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja, és a helyfoglalások alakulása alapján - a lehetőségekhez képest - az InterCity vonatokhoz plusz kocsikat kapcsolnak.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és helyjegyeket az ünnep előtt elővételben váltsák meg. Használják a jegyértékesítő automatákat, vegyék igénybe az internetes jegyvásárlás és az otthoni menetjegynyomtatás lehetőségét, továbbá az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható e-vonatjegyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×