eur:
390.26
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Török Gábor megszólalt az Orbán-Simicska-konfliktus ügyében

Török Gábor megszólalt az Orbán-Simicska-konfliktus ügyében

Török Gábor szerint a háború Simicska Lajos és Orbán Viktor között elkerülhetetlennek látszik, és a miniszterelnöknek arra kell készülnie, hogy komoly sebeket kaphat. Nem biztos, hogy politikai értelemben halálosat, de ez sem kizárt - mondta az elemző a 24.hu interjújában.

Török Gábor szerint a Simicska-Orbán-konfliktusban az elmúlt napok történéseit nincs ember, aki magabiztosan ki merné jelenteni, hogy érti, sőt abban sem biztos, hogy minden érintett érti. A 24.hu interjújában a politikai elemző azt mondta, nehéz elképzelni, hogy Simicskát csak az érzelmei vezérlik, és nem stratégiában, tervben gondolkodik. A felvetésre, hogy a Fidesz korábbi pénztárnoka miért nem állt még elő a miniszterelnököt kompromittáló információkkal, Török úgy felelt: "Ha van valami a kezében, amit fel tud és fel is akar használni, azt akkor kell megtennie, amikor már nincs lehetőség az újraépítkezésre. Volt szerelmek, volt barátok, volt üzletfelek a lehető legjobban ismerik egymást, tudják, hogy a másiknak mi a gyengéje, mi az erőssége."

Török Gábor úgy látja,

pszichikai hadviselés folyik,

és Orbánnak leginkább attól kell tartania, hogy az, akivel közösen építette fel a politikai hatalmát, elvesztette a józanságát, és mindenre képes a célja elérése – azaz Orbán Viktor megbuktatása – érdekében. Ugyanakkor az elemző nem biztos abban, hogy van olyan ügy, amely automatikusan megbuktatná Orbánt, viszont

nem látja a megoldást akkor, ha nem színjáték zajlik,

és Simicska valóban nem fog meghátrálni. Akkor Orbánnak az lehet az érdeke, hogy minél előbb vívják meg a csatájukat.

"Ha a háború elkerülhetetlen - márpedig semmi nem utal békülésre-, akkor a miniszterelnöknek arra kell készülnie, hogy

komoly sebeket kaphat.

Nem biztos, hogy politikai értelemben halálosat, de ez sem kizárt" - mondta Török Gábor, és jelezte, szerinte hibát követett el a kormányfő, hogy eddig engedte fajulni az ügyet.

Politikai értelemben ez a legnagyobb fenyegetés, ami eddig érte a miniszterelnököt - állítja az elemző.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×