eur:
392.27
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Jó és rossz hír: csapadékkal jön a melegedés

Rossz a főváros levegőminősége, de a kedden megérkező havazás enyhíthet a szmoghelyzeten. A héten akár öt centiméter hóra és ónos esőre is számítani kell.

A főváros legnagyobb részén bőven a riasztási határérték fölött alakulnak a légszennyezettségi adatok, kifejezetten szmogos a levegő, de keddtől fokozatos javulás kezdődik.

„Egy magassági hidegörvény éri el hazánkat, ennek hatására egyre többfelé várható csapadék. A főváros térségében szerda reggelig elsősorban havazásra kell számítani, akár öt centiméter csapadék is hullhat.

Kedden délután, szerdán és csütörtökön is ónos eső is eshet bárhol az országban – figyelmeztetett a meteorológus.

„Szerdán, a nap első felében akár havazhat is. A hét legnagyobb részén alapvetően felhős lesz az ég, sokfelé várható csapadék. Fokozatosan melegszik az idő, szerdán a főváros térségében mínusz egyfokos csúcshőmérsékletre kell számítani, csütörtökön plusz egy, pénteken akár már plusz öt fok is lehet.”

Hétvégére melegedés

Jó hír, hogy melegszik az idő. 10-12 fok elsősorban délen lehet, a fővárosban ilyen meleg azért nem lesz, de megközelíti a 10 fokot a nappali hőmérséklet és az éjszakai fagyok is mérséklődnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×