Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fontos ünnepi információ - ide fordulhatunk baj esetén

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kórházakban a betegellátás a karácsonyi időszakban is folyamatos lesz, az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt, a patikák ügyeleti rend szerint működnek.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában működő intézményekben, kórházakban a betegellátás a karácsonyi időszakban is folyamatos és zökkenőmentes lesz, és az Országos Mentőszolgálat is teljes készenlétben áll az ünnepek alatt.

A mentőszolgálat 253 mentőállomásán 1500-an teljesítenek majd szolgálatot. Karácsonykor a mentőegységek Budapesten rendszerint napi hétszáz, országszerte több mint 2500-szor nyújtanak segítséget. Az ünnepi időszakban általában megnő a háztartási balesetek száma a karácsonyfa-faragás közben megsérülő emberek, a konyhai forrázásos, vágott, metszett sérülések miatt.

A karácsonyi ünnepek alatt a gyógyszertárak ügyeleti rend szerint működnek majd. December 24-én a patikák rövidített, szombati munkarend szerint tartanak nyitva, december 25-én és 26-án pedig az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el.

A gyógyszertáraknak jól látható helyen és jól olvasható módon jelezniük kell a nyitvatartási rendet és az elérhetőséget, valamint a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, és az ügyelet vagy készenlét kezdő és befejező időpontját. Fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is. Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az OGYÉI honlapján, a az OGYÉI honlapján lehet tájékozódni.