eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Rengeteg nyári tábor várja a rászorulókat

Több ezer rászoruló család számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat táborai jelentik az egyetlen nyári kikapcsolódási lehetőséget. A szervezet nem csak gyermekek és fogyatékkal élők, hanem hajléktalan emberek és idősek számára is szervez táborokat. Ezek egy része napközbeni programot jelent, de évről évre több az ottalvós tábor is – mondta Hunyadi Anett, a szolgálat önkénteseket koordináló munkatársa az InfoRádiónak.

„A Máltai Szeretetszolgálat elsősorban a rászoruló családoknak és gyermekeknek szervez táborokat, illetve fogyatékkal élő embereknek, időseknek és hajléktalanoknak is. A táborokat az intézményeink szervezik, de évről évre emelkedik azoknak az önkéntes csoportoknak a száma, akik tábort szerveznek” - mondta Hunyadi Anett, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseket koordináló munkatársa.

Hozzátette: az intézmények közül azok szerveznek tábort, amelyek gyermekekkel foglalkoznak.

„A Modell-programjainkban dolgozó önkéntesek és munkatársak is szerveznek táborokat, ezek főként a mozgó játszótereinken dolgozó munkatársak és a hátrányos helyzetű kistérségekben élő gyermekeket igyekeznek segíteni” - fogalmazott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa.

Hunyadi Anett elmondta: bőven vannak ottalvós táborok is, ezek átlagosan 3-7 naposak, közel 60 ilyen tábort szervez idén a szeretetszolgálat.

„Nagyon sok napközis táborunk is van, ezeket elsősorban a vidéki önkéntes csoportjaink szervezik, nagyon népszerűek, itt is különböző játékokkal és programokkal igyekeznek szórakoztatni a gyerekeket. Arra is ügyelünk, hogy bőséges étkezést biztosítsunk a gyerekeknek, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy ők rászoruló családokból érkeznek” - hangsúlyozta Hunyadi Anett.

A szeretetszolgálat munkatársa kiemelte: a napközis táborok olyan tematikus hetek, amelyek mindig valamilyen téma köré szerveződnek.

„Lesz kézműves táborunk, élménytáborunk, bűnmegelőzési táborunk a helyi rendőrséggel összefogva, könyvmolytáborunk, focitáborunk, úszótáborunk, hittantáborunk, tehát nagyon sokrétű programokat kínálunk idén is” - mondta Hunyadi Anett, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseket koordináló munkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×