Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mennyibe kerül a gyermekvállalás? - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hegyeshalomnál és Szentgotthárdnál is komoly fennakadásokra számíthatnak tavasztól az Ausztriába utazók - írja a Népszabadság. Folytatja a sztrájk előkészületeit a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, mert a munkáltató, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége legújabb, 1 százalékos béremelési ajánlatát még tárgyalási alapnak sem tekintik - írja a Magyar Idők.

Hegyeshalomnál és Szentgotthárdnál is komoly fennakadásokra számíthatnak tavasztól az Ausztriába utazók - írja a Népszabadság. A lap szerint az osztrákok 12 határátkelő megerősítését tervezik. A Népszabadság belügyi forrásokra hivatkozva azt írja: minden szükséges előkészület megtörtént a magyar-román határ teljes lezárására, időjárástól és politikai döntéstől függően négy nap vagy legfeljebb egy-másfél hét alatt meg lehet építeni egy esetleges kerítést.

Folytatja a sztrájk előkészületeit a Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, mert a munkáltató, a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetsége legújabb, 1 százalékos béremelési ajánlatát még tárgyalási alapnak sem tekintik - írja a Magyar Idők. A hat tárgyaló szakszervezetet tömörítő fórum tegnap közölte: ha nem lesz megállapodás február 28-ig, akkor márciusban sztrájkba kezdenek a Volán-társaságok dolgozói. Az érdekvédők továbbra is 7,5 százalékos bérfejlesztés és a volános ágazat bérfelzárkóztatását követelik.

Több tízmilliárd forintot kapnak a gazdálkodók a következő napokban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kifizetései révén - értesült a Magyar Nemzet. Az újság úgy tudja, a mintegy 420 milliárd forintos, június végéig folyósítandó agrártámogatásból már körülbelül 255 milliárd forintot fizetett ki a hivatal. A Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy akadozik a kifizetés.

Még el sem nyerte Magyarország az olimpiarendezés jogát, az Állami Számvevőszék már hozzálátott annak feltérképezéséhez, hogy a játékok megszervezésekor mely pontokon merülhet fel a korrupció lehetősége, és miként kerülhetők el a visszaélések - írja a Magyar Idők. Görgényi Gábor, az ÁSZ kutatásának vezetője szerint veszélyt hordozhat magában például a rövid határidő, így ha a munkát az ideálisnál gyorsabban kell elvégezni, előfordulhatnak jogellenes ajánlatok vagy kérések.

Jelentős bevételt hoznak a sorsjegyek és a sportfogadás - olvasható a Magyar Nemzetben. A cikk szerint az egymást követő hatodik évben ért el árbevételi rekordot a Szerencsejáték Zrt., tavaly 350 milliárd forint folyt be a játékszervező kasszájába.

Öt éve nem találnak megoldást a hivatalok a Margit híd 2011-es felújításakor a Dunában talált emberi maradványok méltó eltemetésére - írja a Népszabadság. A napilap szerint többségük zsidó volt, és biztos, hogy a nyilasterror áldozatairól van szó. Az illetékes fővárosi önkormányzat azt állítja: folyamatosan egyeztetnek a zsidó szervezetekkel a végtisztesség megadásának részleteiről.

Az elmúlt hetekben csak pedzegették, hogy előbb-utóbb jó lenne majd nullás deficitű költségvetést összeállítani Magyarországon, tegnap viszont be is jelentette Varga Mihály, hogy már a 2017-es állami büdzsé is így készül - írja a Portfólió. Ez jelentős átrendezéseket kíván bevételi és kiadási oldalon is. Mindez ráadásul épp a következő parlamenti választások előtti évet érintené, illetve akkor történne, amikor az EU-pénzek felpörgetett kifizetése miatt a büdzsének a kiadásai is felszaporodhatnak.

Új Duna-hidak, HÉV helyett villamos, S-Bahn, MÁV-fővonal áthelyezése, az M1-es M7-es autópályák kiszélesítése, és mindezt a következő pár évben kellene megépíteni - derül ki a kormány 2024-es olimpia megrendezéséhez szükséges infrastruktúra-fejlesztésekről szóló határozatából, amelyet a napi.hu vizsgált. Részletesen erről a 9 óra után kezdődő üzleti reggeli című műsorunkban hallhat.

A Pénzcentrum arról készített összeállítást, hogy mennyibe kerül, ha egy pár a gyermekvállalás mellett dönt. A cikk számba veszi a lehetséges egészségügyi kiadásokat, és a magánkórházak várandósoknak kínált ellátásait is.

Hanganyag: Seres Gerda