eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A legnemzetközibb egyetemek toplistáján a Semmelweis Egyetem

Egyedüli magyar egyetemként a 102. helyet szerezte meg a Semmelweis Egyetem a világ legnemzetközibb egyetemeinek 200-as toplistáján. A Times Higher Education által közzétett rangsort egy katari, egy luxemburgi és egy Hong Kong-i egyetem vezeti.

A toplista összeállítása során nézték az adott egyetemen oktatott külföldi hallgatókat, és a hallgatókra jutó oktatók arányát, illetve a nemzetközi publikációkat, a publikációk értékét, a publikációkra való hivatkozást - mondta Hermann Péter.

Az összes többi toplista összeállítása során is körülbelül ugyanezeket a mérőszámokat szokták használni, csak valamelyik az egyiket domborítja ki jobban, a másik egy kicsit a másikat. Most ebben a megmérettetésben a 102. helyen végzett az egyetemünk - közölte az oktatási rektorhelyettes.

Talán annak köszönhető ez, hogy a külföldi oktatás a Semmelweis Egyetemen az elmúlt több mint harminc év alatt rutinná vált. Először a német nyelvű oktatást vezettük be, majd öt évvel később az angol nyelvű képzést. Sikerült kiforrnia magát, és olyan nemzetközi hírnévre tett szert egyrészt a Semmelweis Egyetem, másrészt az itt folyó orvosképzés, hogy a külföldi hallgatók nagyon régóta keresik az egyetemünket, és nagyon nagy számban oktatjuk őket - hangsúlyozta Hermann Péter.

Ám ennek a megtartása is igen nagy feladat. Ha nem lenne megfelelő a színvonal, akkor egészen bizonyosan nem is tudnánk ilyen hosszú ideje a külföldi képzésben nemzetközi színvonalon oktatni - tette hozzá.

Mindig törekedtünk arra, hogy a külföldi hallgatók oktatása és a magyar nyelvű képzés színvonala egységes legyen. Soha nem kivételeztünk a külföldi hallgatók javára, ugyanolyan szigorral folyik az ő képzésük is. Ennek megvan az eredménye is: azok a hallgatók, akiknek sikerült itt végezniük, ennek a szigornak a jó oldalát látják, a nagyobb tudást, amit a munkájuk során kamatoztatni tudnak - fogalmazott a Semmelweis Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×