eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jelentős a rendőri és a katonai készültség Letenyénél

Jelentős rendőri és katonai készültség volt tapasztalható pénteken éjszaka, már az éjfélt megelőző órákban Letenyén, a két magyar-horvát átkelőhelyen, ahol azonban szinte alig volt civil járműforgalom - tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen.

Órákkal a zöldhatár éjfélre időzített lezárása előtt több tucatnyi járművel és jelentős létszámmal volt már jelen a rendőrség és a honvédség a magyar-horvát határ két letenyei átkelőhelyénél. Az M7-es autópályán lévő határátkelőn, illetve a 7-es főúton lévő közúti átkelőhelyen ugyanakkor az egyébként is csekély járműforgalom zavartalanul bonyolódhatott éjfél előtt és éjfél után is.

A régi határátkelőnél az elmúlt hetekben kialakított tranzitzóna készen áll az esetleg itt Magyarországra belépni szándékozó migránsok fogadására, de a drótkerítéssel körbevett, konténerekből kialakított létesítményben egyelőre csupán néhány fegyveres katona járőrözik.

A szombat nulla órától érvényes határzár időpontja előtt órákkal a Mura-folyón, a két határátkelőnél átívelő hidakon, közvetlenül a középen meghúzott határvonal előtt sorakoztak fel rendőrautók, de ezen túlmenően más látható jele az éjféltől elrendelt határzárnak egyik átkelőnél sem volt tapasztalható.

Az utóbbi két hétben - az azt megelőző hetekkel ellentétben - a Letenye-Muracsány (Gorican) átkelőkre egyáltalán nem szállítottak szervezetten illegális bevándorlókat a horvát hatóságok.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×