Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Köszönjük Istennek Göncz Árpád életét"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke így búcsúzik a kedden elhunyt Göncz Árpádtól:

"Köszönjük Istennek Göncz Árpád életét

Október 6-án, életének 94. évében, családja körében elhunyt Göncz Árpád, a Magyar Köztársaság volt elnöke. Huszonöt évvel ezelőtt, elnökké választását követően így fogalmazott: "Ha szolgálni kívánok valakit, azokat kívánom szolgálni, kiknek szolgájuk nincsen: a védteleneket. Akiknek sem a darutollas úri világban, sem az egyenlők közt egyenlőbbek világában nem jutott jó szó."

A rendszerváltoztatás utáni Magyarország első köztársasági elnöke, Göncz Árpád mindig megkülönböztetett figyelemmel fordult az elesett és kiszolgáltatott emberek felé. Ismerte és elismerte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét, melyről számos alkalommal elismerően nyilatkozott.

Amikor az igazság általános ereje hat, az emberből a legfontosabb értékek kerülnek felszínre, amelyekből él, s amelyekkel másokat is éltet.

Köszönöm a magam és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nevében is Göncz Árpád elnök úrnak, hogy ezekből az értékekből nekünk is éppen elegendő jutott.

Imáinkkal elkísérjük Isten elé, aki az Élet Könyvében jegyzi nevünket.

Kozma Imre
irgalmasrendi szerzetes,
a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke"