eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem csúszik a 3-as metró felújítása

A BKV elnök-vezérigazgatója cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a 3-as metró szerelvényeinek felújításával csúszik az orosz kivitelező cég. Bolla Tibor az InfoRádiónak elmondta, hogy az első kocsit még nem szállították el, de jövő év végére felújítva forgalomba állhat.

"Nincsen csúszás, a szerződést aláírtuk a nyertes pályázóval, az orosz gyárnak ketyeg a határideje" - mondta Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Hozzátette: nem úgy történik egy felújítás, hogy az aláírás után már másnap nekirohannak és elkezdik. A mérnökök készülnek arra, hogy elvigyék az első szerelvényeket, amelyeket szétszednek, ezután indulhat meg a szerelvények felújítása.

"Valószínűleg onnan eredhet a félreértés, hogy még nem vittek el egy szerelvényt sem. De a szerződésben nem az szerepel, hogy mikor kell az első kocsi felújítását elkezdeni, hanem az, hogy mikor kell ideérkeznie a prototípusnak. Ez pedig jövő tavasszal várható" - hangsúlyozta.

Az elnök-vezérigazgató szerint 2016 karácsonyára reális, hogy az első szerelvények forgalomba álljanak. Ezután a sorozatgyártás következik és várhatóan 2017-ben fog a legtöbb felújított szerelvény megérkezni. Jelenleg a felújítás tervezése folyik, ezt követően fog megindulni a kivitelezői tender. Ki kell választani, aki majd a metrófelújítást el fogja végezni.

Hallani azt a riogatást is, hogy statikai problémák miatt majd meg kell nyitni a metró tetejét. Valóban meg kell nyitni, de nem statikai probléma miatt, hanem azért, hogy a szükséges vízszigetelési munkákat el lehessen végezni, és száz százalékosan lezárhassuk a vizet - jelezte.

"Nem szeretnénk ugyanis, hogy a felújítás után egy-két év múlva beázások történjenek" - fogalmazott az elnök-vezérigazgató. Tehát nincs olyan statikai probléma, amely veszélyeztetné az utasok biztonságát.

Megjelent olyan hír is, hogy porlad a beton és pangó vizek vannak az alagútban. Ezek bizonyos szakaszokon lehetnek, sőt vannak is, de nem ez a jellemző. Az alagút a korához képest nincsen rossz állapotban, de a felújítását mindenképpen meg kell kezdeni, mivel már évtizedek óta az utasok rendelkezésére áll - mondta Bolla Tibor.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×