eur:
392.27
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Megnyugodhatnak az Astra-károsultak

A Magyar Biztosítók Szövetsége már fogadja a román Astra Biztosító hazai ügyfelei által okozott, de az Astra Biztosítóhoz még be nem jelentett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási károkkal kapcsolatos bejelentéseket, és közreműködik a kárfelmérés folyamatában is - mondta el a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője.

"A Magyar Biztosítók Szövetsége, a Mabisz bejelentette, hogy fogadja, a román Astra Biztosító hazai ügyfelei által okozott, de még be nem jelentett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kárbejelentéseket" - mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője.

A Mabisz ezeket a bejelentéseket nyilvántartásba veszi, megszervezi és lebonyolítja a károsult gépjárművek szemléjét, illetve bekéri a kár elbírálásának előkészítéséhez szükséges indokolt iratokat. Tehát az ügyfélnek innentől nem egyedül kell intézkednie.

Fontos, hogy mindez a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítotti károkra vonatkozik, az egyéb ehhez képest kisebb számú kár, például lakásbiztosítás vagy casco kapcsán, továbbra is a román felügyeleti hatóság mellett működő biztosítási garanciaalaphoz kell fordulni. Erre vonatkozóan a román Astra Biztosító magyar fióktelepe már magyar nyelven is megjelentetett kárbejelentési űrlapokat a saját honlapján, melyek tartalmáról ott tudnak tájékozódni az ügyfelek.

Mindennap továbblépés tapasztalható a helyzet megoldásában, néhány nap alatt sikerült intenzív tárgyalásokkal az első lépéseket megtenni. A végső cél az, hogy magyar nyelven, gördülékenyen, a megszokott módon, nyelvi és technikai akadályok nélkül, az összes károsult, illetve a meg nem szolgált díját visszakövetelő ügyfél vagy autószerviz lehetőleg gyorsan megtehesse a követelését. Ezen dolgozik valamennyi érintett fél ebben a pillanatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×