eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin

Palkovics: a Corvinus budai kampuszán folyik tovább az oktatás

Továbbra is a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszán folyik az átszervezett karok hallgatóinak oktatása, nem pedig a gödöllői Szent István Egyetemen - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Palkovics Lászlót a Corvinusról leváló és a Szent István Egyetemhez kerülő élelmiszertudományi, kertészettudományi és a tájépítészeti karok átszervezéséről, azok jövőjéről kérdezték.

Az államtitkár úgy fogalmazott: "nem kell megvédeni a budai kampuszt, senki nem akar semmit csinálni a budai kampusszal, azt szeretnénk, ha ott folyna tovább az oktatás, és ez így is lesz". Arra hívta fel a figyelmet, hogy ugyanazok az oktatók ugyanazon a képzési helyen oktatják majd a diákokat.

Közölte azt is, azoknak a hallgatóknak, akik a Corvinus egyetemen kezdték meg a tanulmányaikat, ez a diplomájukban is szerepelni fog. Ha a hallgatók érdeke nem sérül, és még többen is tanítják őket, akkor mi ezzel a baj? - vetette fel.

Palkovics László a hallgatók demonstrációjával kapcsolatban arról beszélt, szerinte félreinformálják a diákokat.

Cáfolta azt is, hogy a tervezett változtatásokról nem tájékoztatta volna az érintett karok vezetőit. Közölte, legalább ötször találkozott a három kar dékánjaival és a többi egyetemi vezetővel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×