Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Van, ahol nem csak a csütörtök torkos

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a Torkos Csütörtök célja, hogy a családok többet járjanak étterembe. Idén a rendezvényhez több mint hatszáz étterem csatlakozott, a 20 százalékuk a fővárosban található - mondta az InfoRádiónak Niklai Ákos.

Az alapelvek tíz éve változatlanok: ezen a jeles napon, Hamvazó Szerda utáni Torkos Csütörtökön azokban az éttermekben, amelyek a programra jelentkeztek, az odaérkező vendégek a számla végösszegéből 50 százalék kedvezményt kapnak. Az éttermeknek az előző hetekben alkalmazott étlapot kell hogy használják, ebből jár a kedvezmény. Ennek a programnak az a célja, hogy a hazai lakosság még nagyobb kedvet kapjon az étterembe járásra, tehát nem az, hogy az éttermek ebből plusz hasznot teremtsen" - mondta Niklai Ákos.

"Tudomásom szerint idén 610 étterem csatlakozott, ami körülbelül ugyanannyi, mint egy évvel ezelőtt volt. Érdekesség, hogy a jelentkező éttermek 20 százaléka budapesti és 80 százaléka pedig vidéki. Ezek között vannak magas színvonalú éttermek, de a nagy része nem feltétlen a rendkívül kiemelkedő nemzetközi színvonaláról vagy magas árairól nevezetes, hanem azt reméljük, pláne az 50 százalék kedvezménnyel, ezek az árak a hazai vendégeknek megfizethetők" - emelte ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetéségének elnöke.

"Az is érdekes, hogy nagyon sok étterem nemcsak ezen a napon adja ezt az 50 százalék kedvezményt, hanem akár pénteken, szombaton és vasárnap is, mert úgy gondolják, hogy ebben a téli utószezoni időszakban, amikor amúgy is kevés a vendég nálunk, érdemes egy ilyen marketingakcióban folyamatosan részt venni" - hangsúlyozta Niklai Ákos.

Hanganyag: Kálló Izabella