eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Van, ahol nem csak a csütörtök torkos

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a Torkos Csütörtök célja, hogy a családok többet járjanak étterembe. Idén a rendezvényhez több mint hatszáz étterem csatlakozott, a 20 százalékuk a fővárosban található - mondta az InfoRádiónak Niklai Ákos.

Az alapelvek tíz éve változatlanok: ezen a jeles napon, Hamvazó Szerda utáni Torkos Csütörtökön azokban az éttermekben, amelyek a programra jelentkeztek, az odaérkező vendégek a számla végösszegéből 50 százalék kedvezményt kapnak. Az éttermeknek az előző hetekben alkalmazott étlapot kell hogy használják, ebből jár a kedvezmény. Ennek a programnak az a célja, hogy a hazai lakosság még nagyobb kedvet kapjon az étterembe járásra, tehát nem az, hogy az éttermek ebből plusz hasznot teremtsen" - mondta Niklai Ákos.

"Tudomásom szerint idén 610 étterem csatlakozott, ami körülbelül ugyanannyi, mint egy évvel ezelőtt volt. Érdekesség, hogy a jelentkező éttermek 20 százaléka budapesti és 80 százaléka pedig vidéki. Ezek között vannak magas színvonalú éttermek, de a nagy része nem feltétlen a rendkívül kiemelkedő nemzetközi színvonaláról vagy magas árairól nevezetes, hanem azt reméljük, pláne az 50 százalék kedvezménnyel, ezek az árak a hazai vendégeknek megfizethetők" - emelte ki a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetéségének elnöke.

"Az is érdekes, hogy nagyon sok étterem nemcsak ezen a napon adja ezt az 50 százalék kedvezményt, hanem akár pénteken, szombaton és vasárnap is, mert úgy gondolják, hogy ebben a téli utószezoni időszakban, amikor amúgy is kevés a vendég nálunk, érdemes egy ilyen marketingakcióban folyamatosan részt venni" - hangsúlyozta Niklai Ákos.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×