eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Fideszen belüli "fúrásokról" is beszélt Navracsics Tibor - hetilapszemle

A jobboldalon láthatóvá vált törésvonalakról, a Fideszen belüli csatákról is beszélt Navracsics Tibor a Heti Válasznak. A Figyelő pedig Az infláció vége címmel a robbanásszerű technikai fejlődés hatását vizsgálja a fejlett gazdaságú országokban manapság egyre kevésbé jellemző pénzromlásra.

Navracsics Tibor a Heti Válasznak adott interjújában úgy fogalmazott: Magyarországon az erőkultusz jellemzi a politikát, és érzelmileg túlfűtött küzdelem zajlik. Az uniós biztos beszélt arról is, hogy a jobboldali tábor törésvonalai egyre jobban láthatóak, és míg korábban a Fideszen belül nem fúrták egymást a politikusok, ma némelyek ezt előszeretettel teszik. Navracsics Tibor szerint háttérbe szorult a bajtársiasság, és ha szervezetileg közelebb is kerülhettek a polgári Magyarország ideájához a 2002-es állapothoz képest, lelkileg biztosan eltávolodtak tőle.

A Figyelő azt a kérdést járja körül, hogy vajon az elmúlt évtizedek robbanásszerű technológiai fejlődése miatt eltűnik-e az infláció. A cikk arra hívja fel a figyelmet, hogy a '90-es évek komoly fordulópontot jelentettek, az amerikai statisztikák szerint ugyanis ekkortól már nem kellett több emberi munka ahhoz, hogy a gazdaság kibocsátása intenzíven emelkedjen. A versenyszektorban jóformán eltűnt az áremelés fogalma, a gazdasági növekményért a vállatoknak nem kellett többletbért fizetniük, a cégek nyeresége mégis történelmi csúcspontra jutott. Ezek a tényezők pedig mind az infláció ellen hatottak.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×