eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A szociáldemokraták érvénytelen szavazásra biztatnak

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke arra biztatja a baloldali szavazókat, hogy a főpolgármester-választáson adjanak le érvénytelen voksot. Schmuck Andor szerint így jelezhető, hogy nem kérnek "a csupán hatalomtechnikai manipuláción alapuló hazug politikából".

A politikus ezt azután közölte, hogy Falus Ferenc, az Együtt-PM jelöltje - akit az MSZP és a DK is támogatott - hétfőn visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől, Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pedig Bokros Lajosnak, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjének támogatására kérte pártjuk szavazóit.

A Szociáldemokraták elnöke az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta: pártja nem támogatja azt a Bokros Lajost, aki a megszorítások fő elemeként "a fogtöméseken spórolást tűzte zászlajára, miközben az olajszőkítő maffia milliárdokat keresett és károsította meg a költségvetést a 90-es évek elején".

"Mi, szociáldemokraták nem tudjuk elfogadni, hogy programok, értékek nélkül baloldali szavazók támogatását kérjék a neokonzervatív, liberális pártok" - közölte Schmuck Andor. Ezért azt javasolja a baloldali választóknak, hogy az októberi önkormányzati választáson húzzák át két, egymást keresztező vonallal a főpolgármester-jelölti szavazólapot, ezzel jelezve, "a hiteles baloldaliak nem kérnek a csupán hatalomtechnikai manipuláción alapuló hazug politikából".

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×