eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A devizahitelek elszámolásáról is tárgyal a Fidesz-frakció

A bankok elszámoltatása lesz az egyik fő téma a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának ma kezdődő, háromnapos évadnyitó frakcióülésén,

A képviselőcsoport ma kezdődő ülése - ahogy a kihelyezett kormánypárti frakció-ülések általában - Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik. Holnap veszik sorra a kitűzött napirendi pontokat, péntek délelőtt pedig Rogán Antal, a Fidesz- és Harrach Péter, a KDNP-frakcióvezetője sajtótájékoztatón ismerteti a pártszövetség döntéseit.

Rogán Antal nemrég a köztévé reggeli műsorában ismertette, hogy a ma kezdődő tanácskozáson döntenek a kormánypártok az úgynevezett elszámolási törvényről és a hozzá kapcsolódó összes kérdésről.

"Itt kell eldönteni azt, hogy ez a visszajáró pénzösszeg hogyan kerül elszámolásra az ügyfél felé, mi lesz a következő időszakban a kamatokkal, tehát hogyan fognak működni a hitelek. Ezek együttes hatása eredményezheti azt, hogy akár 25 százalékkal csökkenhet majd a fizetendő kamat és törlesztő-részlet együttes összege" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal kiemelte azt is, hogy az elszámolási törvény értelmében a devizahiteles perekben született ítéletek jogerőre emelkedése után a bankoknak a belátható legrövidebb időn belül el kell számolniuk az ügyfelek felé. A frakcióvezető a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a kormány már pénteken, a frakcióülés döntését követően benyújtja az elszámolási törvényt az Országgyűlésnek, és még ebben a hónapban szavazhatnak róla a képviselők.

Az MTI a Fidesz-frakció sajtóosztályától úgy tudja, hogy a kormánypártok frakcióülésén emellett téma lesz az idei rezsicsökkentés, a köz- és felsőoktatás kérdései, valamint a következő hétéves ciklus európai uniós fejlesztési forrásainak felhasználása. Mindemellett az őszi ülésszak egyik fajsúlyos kérdése lehet, hogy a felnevelt gyermekek száma befolyásolja-e a szülők nyugdíját.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×