Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A devizahitelek elszámolásáról is tárgyal a Fidesz-frakció

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A bankok elszámoltatása lesz az egyik fő téma a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőcsoportjának ma kezdődő, háromnapos évadnyitó frakcióülésén,

A képviselőcsoport ma kezdődő ülése - ahogy a kihelyezett kormánypárti frakció-ülések általában - Orbán Viktor miniszterelnök helyzetértékelésével kezdődik. Holnap veszik sorra a kitűzött napirendi pontokat, péntek délelőtt pedig Rogán Antal, a Fidesz- és Harrach Péter, a KDNP-frakcióvezetője sajtótájékoztatón ismerteti a pártszövetség döntéseit.

Rogán Antal nemrég a köztévé reggeli műsorában ismertette, hogy a ma kezdődő tanácskozáson döntenek a kormánypártok az úgynevezett elszámolási törvényről és a hozzá kapcsolódó összes kérdésről.

"Itt kell eldönteni azt, hogy ez a visszajáró pénzösszeg hogyan kerül elszámolásra az ügyfél felé, mi lesz a következő időszakban a kamatokkal, tehát hogyan fognak működni a hitelek. Ezek együttes hatása eredményezheti azt, hogy akár 25 százalékkal csökkenhet majd a fizetendő kamat és törlesztő-részlet együttes összege" - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Rogán Antal kiemelte azt is, hogy az elszámolási törvény értelmében a devizahiteles perekben született ítéletek jogerőre emelkedése után a bankoknak a belátható legrövidebb időn belül el kell számolniuk az ügyfelek felé. A frakcióvezető a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy a kormány már pénteken, a frakcióülés döntését követően benyújtja az elszámolási törvényt az Országgyűlésnek, és még ebben a hónapban szavazhatnak róla a képviselők.

Az MTI a Fidesz-frakció sajtóosztályától úgy tudja, hogy a kormánypártok frakcióülésén emellett téma lesz az idei rezsicsökkentés, a köz- és felsőoktatás kérdései, valamint a következő hétéves ciklus európai uniós fejlesztési forrásainak felhasználása. Mindemellett az őszi ülésszak egyik fajsúlyos kérdése lehet, hogy a felnevelt gyermekek száma befolyásolja-e a szülők nyugdíját.

Hanganyag: Sigmond Árpád